Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχο Περγαντά κατέθεσαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος,
σχετικά με τους εγαζομένους του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα: «Στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων του νομού Εύβοιας, 33 εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και στην Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗΚΕΜΕ) χάνουν την δουλειά τους. 18 απ’ αυτούς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες.

Οι ευθύνες, γι’ αυτή την κατάσταση, βρίσκονται τόσο στην κυβέρνηση της Ν.Δ, προηγούμενα, όσο και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα. Αφορούν ακόμα και την Τοπική Διοίκηση, αφού είναι γνωστό - χρόνια τώρα - το πώς τα δύο μεγάλα Κόμματα και οι παράγοντες τους παίζουν με τον θεσμό των εκτάκτων.
Τους πουλάνε υποχρέωση, λες και η δουλειά δεν είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Τους αξιοποιούν για σημαντικές δουλειές  και μετά τους αφήνουν ξεκρέμαστους, έρμαια των εξελίξεων που οι ίδιοι προκαλούν.
Σε αυτή την βάση και πέρα από την έκφραση της συμπαράστασης μας, ζητάμε να ασκηθούν πολιτικές πιέσεις :
Για να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι  για την δουλειά που προσέφεραν.
Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της εργασίας τους, αφού προσφέρουν χρήσιμο και αναγκαίο έργο.
Να μονιμοποιηθούν στις θέσεις που εργάζονται.
Το θέμα αυτό αφορά και άλλους εργαζόμενους, που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε ανάλογη θέση. Γι’ αυτό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να τεθεί θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου