Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ανάπτυξη 2,8% αναμένει για το 2011 η Γερμανία Πάνω από τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή

Προς τα πάνω αναθεώρησαν της εκτιμήσεις τους για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας τέσσερα από τα μεγαλύτερα think tanks της Γερμανίας, τοποθετώντας την πλέον στο 2,8% του ΑΕΠ, έναντι 2% της προηγούμενης εκτίμησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, «η ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή τους προσεχείς μήνες. Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχίσει να βοηθάει μέσω της ενίσχυσης των εξαγωγών, καθώς η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται όλο και περισσότερο από την εγχώρια ζήτηση».

Ως πιθανοί κίνδυνοι της οικονομικής ανάπτυξης θεωρούνται οι αναταραχές στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες  και η κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ. Για το 2012 εκτιμάται πως το ΑΕΠ της χώρας θα ενισχυθεί κατά 2%.

Πάνω από τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας το Φεβρουάριο, καθώς ενισχύθηκε σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη βάση, κατά 1,6% το Φεβρουάριο, έναντι του Ιανουαρίου και κατά 14,8% σε επίπεδο έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

«Η ζωηρή εκκίνηση στο έτος για τη βιομηχανική παραγωγή συνεχίζεται», ανέφερε το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγής σε ποσοστό 0,5% σε επίπεδο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου