Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Που προβλέπονται Νέα νοσοκομεία!!!

Έρχονται οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Ο λόγος για το νέο σχέδιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς το «λίφτινγκ» στην υγεία δεν προβλέπει µόνο λουκέτα και συγχωνεύσεις, αλλά και δηµιουργία νέων πρότυπων νοσοκοµείων, τα οποία θα αντικαταστήσουν το «σκουριασµένο» ΕΣΥ.

Σήμερα, δημοσιεύει όλο το σχέδιο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, καθώς φαι΄νετια ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη στα χέρια του τις προτάσεις για τον "Καλλικράτη" στην Υγεία. Σύµφωνα µε την πρόταση που βρίσκεται ήδηστα χέρια του υπουργού Υγείας, υποστηρίζεται πως η «απόσυρση» των παλιών νοσοκοµείων θα αναζωογονήσει τα οικονοµικά της υγείας, µε τις νέες υποδοµές να τονώνουν το δηµόσιο ταµείο κατά τουλάχιστον 40 εκατοµµύρια ευρώ ετησίως. 
Στο πλαίσιο αυτό, στην οδό Αριστοτέλους έχουν ξεδιπλώσει τον χάρτη της Ελλάδας µαρκάροντας οχτώ περιοχές όπου και προτείνεταιη ανέγερση των νέων νοσοκοµείων: 
  1. στην Τρίπολη,
  2. τη ∆υτική Μακεδονία (κοντά στην Κοζάνη), 
  3. τη Θεσσαλονίκη (µε την απόσυρσητου «Ιπποκράτειου»), 
  4. την Κρήτη (Νοµός Λασιθίου) και τη 
  5. ∆υτική Ελλάδα (Πρέβεζα ή Ακτιο). 

Στον πυρήνα των σαρωτικών αλλαγών που δροµολογούνται βρίσκεται η Αττική, µε τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τη δηµιουργία τριών νέων νοσηλευτικών ιδρυµάτων – 
  1. στα Μελίσσια,
  2. τη Βούλα και την
  3. περιοχή της Βάρης. 

Τα σχέδια αυτά, ωστόσο, συνεπάγονται και την παύση λειτουργίας νοσοκοµείων όπως είναι για παράδειγµα το «Αµαλία Φλέµινγκ» και το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ. 

«Προτείνουµε ένα πρόγραµµα άµεσης εφαρµογής, µε βάση υφιστάµε να σχέδια νοσοκοµείων που ανήκουν στο ∆ηµόσιο, για την ανέγερση οχτώ νέων µονάδων300 - 350 κρεβατιών, σε διάφορα σηµεία της χώρας, συνολικού κόστους 480 εκατοµµυρίων ευρώ», υπογραµµίζει στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή της Οµάδας Εργασίας για τις επικείµενες συγχωνεύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου