Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κουβέλης: Δεν υπήρξε συμφωνία για ΕΡΤ

Κατά τη σημερινή σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς πάντως να διευκρινίζει εάν αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση ή όχι.

«Το μαύρο στην ραδιοτηλεόραση ήταν συγκεκριμένη επιλογή. Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος», σημείωσε.
Ο κ.Κουβέλης χαρακτήρισε την μη αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού της πρότασης της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συγκεκριμένη πολιτική επιλογή άρνησης της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.
 Όπως είπε, επανέφερε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ οτι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου φορέα πρεπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κινηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους, να γίνει η μεταρρύθμιση σε συγκεκριμενικο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι επέμεινε κατά τη σύσκεψη, τονίζοντας πως η πρότασης της ΔΗΜΑΡ «δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».
Χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι, παρά την απόφαση του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αυτή η απόφαση δεν εφαρμόστηκε όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα το μαύρο, και με ό,τι συμβολίζει αυτό, παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα αλλά δημοκρατικής ουσίας και νομιμότητας, τόνισε ο πρόεδος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως δεν επήλθε συμφωνία.

Πάντως σημείωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική.

Καταλήγοντας επέμεινε ότι δεν είναι ευθύνη της ΔΗΜΑΡ το γεγονός πως δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος. «Η πρόταση που κάναμε αποτελούσε ικανή βάση για να συμφωνήσει ο Πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου