Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ- ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΣΗ

Η κίνηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου που έχει ήδη οργανώσει τουλάχιστον δύο συναντήσεις και διαρκώς οργανώνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, λαμβάνοντας υπόψη πρακτικές, νοοτροπίες, ανασφάλειες  προκάλεσε αμέσως αντι-κίνηση από την πλευρά του Δημάρχου. 

Ήδη έχει γραφτεί το κείμενο υποστήριξης στον Δήμαρχο και στενοί του συνεργάτες, λένε σε επίπεδο Αντιδημάρχων, έχουν ξαμοληθεί για να μαζέψουν προέδρους τοπικών κοινοτήτων. Οι πιέσεις στοχεύουν πρώτα σε εκείνους που είχαν κατέβει με τον Δήμαρχο στον  ίδιο συνδυασμό το 2010 για να μην λείψει η υπογραφή κανενός ενώ οι ειδικές αποστολές στοχεύουν υπογραφές προέδρων που ενώ δεν εκλέχθηκαν με τον Δήμαρχο έχουν πολύ καλή συνεργασία μαζί του και μερικοί από αυτούς έχουν ήδη υπογράψει και στο παρελθόν κείμενο υποστήριξης.
Τα χιλιοταγμένα έργα, διορισμοί συγγενών και κουμπάρων,  η πληρωμή έναντι οφειλόμενων εξόδων κίνησης, είναι μερικά μόνο από τα επιχειρήματα των διοργανωτών αυτής της κίνησης. Εξάλλου είναι γνωστή η επιρροή που παραδοσιακά ασκούν οι Δήμαρχοι στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ανεξαρτήτως δημοτικής παράταξης, εάν επιπλέον παίξουν και τα παραπάνω επιχειρήματα δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν οι υπογραφές.
Το δύσκολο και η μαγκιά είναι να οργανωθούν όλοι εκείνοι που δεν μασάνε με τα επιχειρήματα  και θέλουν να κοιτούν τους συγχωριανούς τους στα μάτια.  Τα άλλα είναι εύκολα, συνηθισμένα και εντέλει άσφαιρα.
πηγη   lala-to.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου