Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Απορρίφθηκε η συζήτηση της τροπολογίας του ΚΚΕ για την ΕΡΤ

Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του ΚΚΕ περί συζήτησης της προτεινόμενης τροπολογίας για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «λουκέτο» των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΕΡΤ. Ειδικότερα, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργείου Υγείας, Α. Λυκουρέντζου, απέρριψε το επίμαχο αίτημα του ΚΚΕ.

Η απόφαση της κυβέρνησης έγειρε δριμεία αντιδράσεων τόσο εκ μέρους του ΚΚΕ, το οποίο αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας, όσο και εκ μέρους των έτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ από την αίθουσα.
Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής εξανέστη, τονίζοντας πως παραβιάζονται οι κανόνες της Βουλής. Επικαλούμενος τον κανονισμό του Κοινοβουλίου τόνισε πως η τροπολογία πρέπει να τεθεί στην Ολομέλεια, καθώς φέρει την υπογραφή επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και εν προκειμένω της Α. Παπαρήγα.
Ωστόσο, ο Α. Λυκουρέντζος ανταπάντησε πως η κατατεθείσα τροπολογία δεν συνοδεύεται από έκθεση του λογιστηρίου του κράτους ή του υπουργείου Οικονομικών, όπως και ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου