Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΠΚΑ-ΣτΕ Το Σάββατο 15 Μάρτη 2014 εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή



Το Σάββατο 15 Μάρτη 2014 εορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, που συμπίπτει με την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών και της αλματώδους αύξησης της ανεργίας, που επεβλήθησαν από τις ξενόφερτες δυνάμεις των δανειστών.
Δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα περίσκεψης, συσπείρωσης, γύρω από τους φορείς των καταναλωτών αλλά και δράσης για την ανατροπή του ζοφερού οικονομικού και κοινωνικού τοπίου.
Τα ιδανικά του καταναλωτισμού που διατυπώθηκαν στις 15 Μαρτίου του 1962 από τον  Τζον Κένεντι, σε μία μνημειώδη ομιλία του στο Κογκρέσο,  και ορίζονται στα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα:

Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, ασφάλεια, πληροφόρηση και επιλογή, είναι σήμερα όσο ποτέ επίκαιρα.
Η λαίλαπα της δήθεν «ελεύθερης αγοράς»του Μίλτον Φρίντμαν ,έχει φέρει την χώρα μας και τους πολίτες σε απόγνωση και στο προσκήνιο δράσεις αλληλεγγύης και παρέμβασης, ώστε να μείνει αρραγές το κοινωνικό μέτωπο.
Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. που αποτελείται από τους:

Γιώργο Μητροπετρο
Νίκο Κασσαβετη
Αλέξη Καραμανο
Δημήτρη Κατσούλη
Μαρίνα Δασκαλάκη
Γιώργο Φραντζή
Χρήστο Παντζαλη
Αναστάσιο Μπελιτσο
Ζαχαρούχα Ντούρμα
καθώς και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ μας, αύριο Σάββατο και από ώρα 10 έως τις 1 το μεσημέρι θα βρίσκονται στο πεζόδρομο της Αβάντων (πίσω από τον Άγιο Νικόλαο) όπου θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ καθώς επίσης και οι εθελοντές Δικηγόροι θα ενημερώνουν  υπερχρεωμένους πολίτες σχετικά με την δυνατότητα υπαγωγής τους στον Νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσελη).
Θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλους τους πολίτες –καταναλωτές πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, από όσα νομίζουμε και ελπίζουμε.
Καλούμε, την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, όλους τους πολίτες, ως δώρο ζωής, να πυκνώσουν τις τάξεις των Ενώσεων Καταναλωτών.
Είναι η δύναμη απέναντι στο μη υγιές εμπόριο και στην αισχροκέρδεια.
Γιατί, όλα τελικά είναι στο χέρι μας.! 

Το Δ.Σ.  ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου