Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Άμεση η αντίδραση των εργαζομένων στα άλλα Μ.Μ. Μεταφοράς

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, το Τράμ και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων.

Εξάλλου, παράταση της στάσης εργασίας τους ως το τέλος της βάρδιας για σήμερα, Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το τραμ. Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα απεργήσουν και αύριο.

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Την ίδια ώρα, προς την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο χώρο των συγκοινωνιών κατευθύνεται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να «καλύψει» τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων σε Μετρό, Τράμ και ΗΣΑΠ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας συνεδριάζει αυτή την ώρα και αναμένεται να λάβει την απόφασή της άμεσα, ώστε να τηρηθούν οι χρονικές προθεσμίες και να αποφευχθεί η νομική προσβολή της κινητοποίησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ: «ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Πολυμελής κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Παναγ. Λαφαζάνη, Δημ. Στρατούλη, Γιάννη Σταθά, Κώστα Μπάρκα, Μαρία Μπόλαρη, Χρ. Καραγιανννίδη και Βαγγ. Διαμαντόπουλο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι του μετρό και πλήθος αλληλέγγυων.

Για «στρατιωτικό νόμο, που δεν επιλύει τα εργασιακά προβλήματα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, προσερχόμενος πριν το μεσημέρι της Πέμπτης στο αμαξοστάσιο. «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε μία κυβέρνηση, που επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς. Με στρατιωτικούς νόμους, επιστρατεύσεις, εκβιασμούς, αυταρχισμό δεν επιλύονται τα εργασιακά προβλήματα» δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον διάλογο για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ: «ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ»
Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β' Αθηνών, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς του μετρό δήλωσε τα εξής:«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο "χακί" και με ένα νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με "στρατιωτικού" τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».


EKA: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ/ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/1
Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το EKA (ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ) αναγγέλει την αυριανή 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ καθώς και την παναττική/ πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.
Το δελτίο τύπου ως έχει:

"Ο κος Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση διολισθαίνουν στον αντιδημοκρατικό δρόμο της επίταξης των μέσων και της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό, για νόμιμη Απεργία αφού τα Δικαστήρια για την σημερινή Απεργία των εργαζομένων στο Μετρό δεν έχουν κρίνει ότι είναι παράνομη ή καταχρηστική.
Αντί να επιλέξουν το διάλογο, επιβάλλουν πρακτικές στρατιωτικού τύπου.
Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ή σε χώρα – «μπανανία» περασμένων δεκαετιών;
Τον κο Χατζηδάκη και συνολικά την Κυβέρνηση εκτός από τις πολιτικές εξαθλίωσης που ασκούν σε βάρος των εργαζόμενων, θα τους συνοδεύει πλέον και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της Απεργίας, το οποίο η Πολιτεία πρέπει να σέβεται και να προστατεύει.
Ας σταματήσουν πλέον να σπιλώνουν τους Απεργιακούς Αγώνες μας, που είναι Αγώνες Αντίστασης στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ζωής μας.
Οι εργαζόμενοι και τα νόμιμα εκλεγμένα συνδικάτα μας δεν είμαστε συντεχνίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα ευνοούμενα επαγγέλματα τα οποία λειτουργούν με τους όρους της συντεχνίας και τα οποία προστατεύουν.
Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία και η κάθε επαγγελματική τάξη καλούμαστε με το υψηλό αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης να στηρίξουμε τον Αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες γενικότερα.
Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά θα πρωτοστατήσουν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.
Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π. πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή 25 Γενάρη 2013, 24ωρη Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, καθώς και Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, ως έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης του συνόλου των εργαζομένων της Αττικής, στον αγώνα των συναδέλφων μας.
ό Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.
ό Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Το Δ.Σ."

ΜΕΤΡΟ: ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αναβλήθηκε για αύριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση της αγωγής της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εναντίον των επτά (7) σωματείων εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ. Η εκδίκαση αναβλήθηκε μετα από αίτημα των πληρεξουσίων δικηγόρων του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Κ.ΕΛ.Μ.Α.)»

Οι δικηγόροι ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης με αφορμή τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών οι οποίες από το πρωί αποτελούν την πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης περί επίταξης των απεργών η οποία όμως μέχρι και την ώρα της εκφώνησης της παρούσας υποθέσεως δεν είχε γνωστοποιηθεί σε κανέναν εξ αυτών.

Ως εκ τούτου το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα των πληρεξουσίων δικηγόρων και ανέβαλε την εκδίκαση της παρούσας για τις 25.01.2013.

ΟΣΕ KAI ΤΡAIΝΟΣΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εξήγγειλε για την Πέμπτη (24/1/13) 24ωρη απεργία του προσωπικού της ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου Σιδηροδρομικών έχει ως εξής:

"To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 24/1/2013 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για αύριο Παρασκευή 25/1/2013 και από ώρα 00.00' έως 24.00' του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Έλξη, Κίνηση, Προαστιακός) που εμπλέκεται στην κίνηση των συρμών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (Πειραιάς - Αθήνα – Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά – Αθήνα – Χαλκίδα)".
αυριανή απεργία είναι μόνο η αρχή. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 26/1/2013, Κυριακή 27/1/2013 και Δευτέρα 28/1/2013 θα προχωρήσουμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλου του προσωπικού του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ"


ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) και καταδικάζει, όπως αναφέρει «την αυταρχική και αντιδημοκρατική απόφαση της επίταξης των απεργών από την Κυβέρνηση».
«Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική του αυταρχισμού, να σεβαστεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο μέτρο της επίταξης και να επιδιώξει διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναζητώντας ικανοποιητικές λύσεις γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και η κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων μπορεί να πάρει γενικευμένες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους», αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΚ ΕΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
"Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους Συναδέλφους μας Εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για την προάσπιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.
Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που η  κυβέρνηση καταργεί χρησιμοποιώντας το μέτρο της επίταξης. Η ΑΠΕΡΓΙΑ είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Εργαζομένων, κατακτημένο με αγώνες και θυσίες, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα με πρόσχημα τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί στη κοινωνία να το αμφισβητεί. Άλλωστε τι ΑΠΕΡΓΙΑ μπορεί να είναι αυτή που δεν δημιουργεί προβλήματα και αν δεν δημιουργεί πως θα πιεστεί η κυβέρνηση;;;"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕΡ(ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
"Το πιο άγριο και στυγνό πρόσωπό της δείχνει η μαύρη τρικομματική συγκυβέρνηση που πριν από μερικές ώρες τόλμησε να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό, καλώντας τους σε επιστράτευση και επιστρατεύοντας μαζί με τους απεργούς και τις αλήστου μνήμης χουντικές μεθόδους ποδηγέτησης του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος και της συνεχώς διογκούμενης αντίδρασης του Λαού μας, απέναντι στην «υπεύθυνη, αναπτυξιακή και σωτήρια για τη χώρα» διακυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα που συνοδεύεται από στρατιές ανέργων, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εργασιακό μεσαίωνα για του εναπομείναντες εργαζόμενους. Καλούμε κάθε Έλληνα να αναλογιστεί τι σημαίνει η κατάλυση του δικαιώματος στην απεργία και οι στρατοκρατικές μέθοδοι κατάπνιξης του λαϊκού αισθήματος.
Η εργατική τάξη οφείλει να σταθεί δυναμικά και με κάθε τρόπο στο πλευρό των διωκόμενων εργαζομένων του Μετρό, αλλά και των εμπνευσμένων ηγετών του συνδικάτου τους. Απεργίες διαρκείας τώρα παντού."

Η ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Η κατάργηση των ΣΣΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και επιστροφής σε συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Η τρικομματική κυβέρνηση, αφού συμβιβάστηκε με την λογική Siemens στην πολιτική και την κοινωνία, ύστερα επιδόθηκε με πάθος στην κατάργηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και τώρα οι πολιτικές αυτές επιβάλλονται και στο «ΜΕΤΡΟ» για να επιτύχουν την εσωτερική υποτίμηση της ζωής των Ελλήνων.
Είναι οι πολιτικές των μνημονίων και των φορέων που τις στηρίζουν, τις εφαρμόζουν και εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων".


Η Iskra παραθέτει ολόκληρες τις ανακοινώσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ σχετικά με το θέμα της επιστράτευσης των απεργών στο ΜΕΤΡΟ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει ως εξής:



Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Μ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

"Η τρικομμματική συγκυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, διολίσθησε σε έναν αυταρχισμό, που μόνο σκοτεινές εποχές θυμίζουν, και προχώρησε σήμερα σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Για μια φορά ακόμα, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μπαίνουν στον «γύψο» για να περάσουν οι ακραίοι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους.

Η κυβέρνηση καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν τις ανάλογες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλεί επίσης όλες τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας για να μη περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.

Σημείωση:

Η Αυτόνομη Παρέμβαση αμέσως μετά την κήρυξη της επίταξης ζήτησε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:


Να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

Προς: Πρόεδρο ΓΣΕΕ, Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ

24-1-2013
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους-απεργούς στις αστικές συγκοινωνίες, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει τρόπους αγωνιστικής αντιμετώπισης αυτής της νέας αντιδημοκρατικής εξέλιξης, με άμεσο αίτημα την ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και της προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας"
Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ η οποία έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


"Η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τη «σιδερένια φτέρνα» του αστικού κράτους (νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης), επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του Μετρό και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να μην υποκύψουν στην επίταξη, στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης.

Να μη φοβηθούν. Να αντισταθούν. Πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από τη μαζική-μαχητική στάση των εργαζομένων και με την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών, με τις 10άδες απεργίες σε συνθήκες επίταξης, δείχνει το δρόμο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική να προχωρήσουν αύριο στην κήρυξη 24ωρης απεργίας και σε κοινή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής να προγραμματίσουν άμεσα Παναττική κινητοποίηση ενάντια στην επίταξη. Τις Οργανώσεις της εργατικής τάξης, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία άμεσα και πολύμορφα, όχι μόνο να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την απόφαση για επίταξη, αλλά και να εκφράσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στο Μετρό και όλων των άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΤΑ «ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ»"

*Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 26/1 στις 11 το πρωί στην Ομόνοια ενάντια στην επίταξη.


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013.
Για την σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra, το οποίο έχει ως εξής:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!

Iskra: ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Με τελεσίγραφα, απειλές για απολύσεις και εκβιασμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να σταματήσει τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο, θεωρώντας ότι έτσι θα κάμψει και θα φοβίσει και θα περάσει την πολιτική λεηλασίας των μισθών και, κυρίως, κατάλυσης και κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αυτήν την ώρα η απάντηση των εργαζομένων θα πρέπει να είναι, με αφορμή τους απεργιακούς αγώνες στα ΜΜΜ, η διαμόρφωση ενός μεγάλου ενιαίου αγωνιστικού ταξικού μετώπου αγώνα που θα επεκτείνεται σε όλες τις ΔΕΚΟ και από εκεί σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι βλέπουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα να συντρίβονται και να καταρρέουν.

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε σε συνέλευση συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί επίσης στάση εργασίας στα λεωφορεία από τις 11.00 έως τις 16.00, αλλά και στον ΗΣΑΠ και στο Τράμ από τις 12.00 μέχρι τις 16.00. Για την Τρίτη 29 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα, ενώ την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί απεργία σε όλα τα Μέσα, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου