Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Στρατιωτικός νόμος στα Μ.Μ. Μεταφοράς!

Την επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας αποφάσισε και ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη μετά το πέρας της πολύωρης σύσκεψης στο Μαξίμου. 
Με πρόσχημα την "ταλαιπωρία που υφίσταται η αθηναϊκή κοινωνία" και τα "προβλήματα που δημιουργούνται στην οικονομική ζωή της πόλης", η κυβέρνηση προχώρησε στο απαράδεκτο μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων, η οποία συνοδεύεται από συγκαλυμμένες απειλές για απολύσεις απεργών.

"Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης", τόνισε υποκριτικά ο Κ. Χατζηδάκης. "Θα υπάρξουν και απολύσεις;", ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. "Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της", απάντησε απειλητικά ο υπουργός.
Οι στρατιωτικού τύπου κυβερνητικές μεθοδεύσεις έρχονται στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των απεργών και να ποινικοποιηθεί βάναυσα ο αγώνας όσων αντιστέκονται στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.


«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη. Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους.»

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση των εργαζομένων στο μετρό στα Σεπόλια. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και έχουν κλείσει την κεντρική πύλη. Στον προαύλιο χώρο του αμαξοστάσιου είναι καθηλωμένα δύο ανυψωτικά μηχανήματα και προληπτικά ένα ασθενοφόρο.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο μετρό θα συνεχισθεί, όλα δείχνουν με μεγαλύτερο πείσμα και περισσότερη αποφασιστικότητα και ενότητα, την Παρασκευή (24/1) και τις επόμενες μέρες με την "κάλυψη" των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά, ενώ κλιμακώνεται με απεργίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς λεωφορεία, τρόλεϋ , τράμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και προαστιακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου