Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς Συμπαραστάτη του δημότη ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Χωρίς Συμπαραστάτη του δημότη ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου με ευθύνη του Δημάρχου Δ. Θωμά.
Ίσως είναι η πρώτη φορά από τότε που ασχολείται με την πολιτική, από τον παλαιό Δήμο Κύμης,  που «τρώει» πολιτική ήττα ο Δ. Θωμάς.  Συνηθισμένος και με την υπεροψία που τον χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος στήριζε την κ Α. Μπίλιου και δεν είχε κάνει καμιά επαφή με τους άλλους συνδυασμούς ώστε να υπάρχει minimum συναίνεση. Ετσι τώρα αν θα έχει Συμπαραστάτη του δημότη ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου θα εξαρτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.Το γιατί διαβάστε..
Άκαρπες απέβησαν οι ψηφοφορίες στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, γιατί κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε τις 27 ψήφους, δηλαδή τα 2/3 που προβλέπει ο Νόμος 3852/2010.
Σύμφωνα με το νόμο στην παράγραφο 2 του άρθρου 77 του νόμου ορίζεται: «Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία….».
Μια πρώτη ερμηνεία του Νόμου λέει ότι η αποκλειστική προθεσμία των δύο μηνών εκπνέει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Αν ως τότε δεν εκλεγεί ο Συμπαραστάτης, ο θεσμός αυτός δεν θα ισχύει για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Εκτός βέβαια αν υπάρξει πρωτοβουλία από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ελπίζουν στο Δήμο, για νομοθετική ρύθμιση του θέματος, η τελικά γίνει συνεδρίαση εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 ώστε να υπάρξει λύση επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου