Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μειώσεις μισθών στο δημόσιο και πάλι παρά τις διαβεβαιώσεις!!!

Δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος ότι η μισθολογική και επιδοματική πολιτική στο δημόσιο δεν χρειάζεται να εκσυγχρονισθεί και απλοποιηθεί ώστε να συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις.
Φαίνεται όμως με πρόσχημα αυτό, η κυβέρνηση θα προβεί σε σημαντική μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα όπως δείχνουν οι μελέτες που έχουν κατατεθεί στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, και περιλαμβάνουν κατάργηση δεκάδων επιδομάτων.
Η μείωση είναι ιδιαίτερα σημαντική το 2011 καθώς κυμαίνεται από 837 εκατ. ευρώ, μέχρι και 1.083 εκ. ευρώ, ανάλογα με το σενάριο. Ενώ μειώσεις προβλέπονται και το 2012, αλλά και το 2013.
Η μισθολογική δαπάνη σύμφωνα με τις μελέτες, παρουσιάζει σημαντική μείωση και οφείλεται στον αριθμό αποχωρήσεων, τον περιορισμό των προσλήψεων με το 5:1, αλλά και τη συρρίκνωση μισθών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το 50% των δημόσιων υπαλλήλων λαμβάνουν μισθό μέχρι 1.635 μικτό και μόνο το 10% αμείβεται άνω των 2.418, ενώ το 0,4% των εργαζομένων του δείγματος αμείβεται με ποσό άνω των 5.856 Ευρώ. 
 
Τέλος πρέπει να τονισθεί ότι η προπαγάνδα περί υπερβολικού αριθμού δημόσιων υπαλλήλων έχει καταρριφθεί. Ο αριθμός των 768.000 περίπου υπαλλήλων κυμαίνεται στο μέσο όρο της ΕΕ και μόνο για ανορθολογική κατανομή μπορεί να γίνει λόγος.
Η κυβέρνηση με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό, θα μειώσει και πάλι εισοδήματα, παρά τις δεσμεύσεις της για μη μείωση μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου