Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο κ. Σημίτης είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο προσφυγής στο ΔΝΤ

Η σημερινή Ελευθεροτυπία σε άρθρο της υπενθυμίζει το καταστροφικό οδοιπορικό των παλινωδιών, των δηλώσεων και των διαψεύσεων της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου μέχρι η χώρα να προσφύγει στο ΔΝΤ.
Υπενθυμίζει επίσης ότι "ελάχιστοι είχαν προβλέψει την κατάληξη ανάμεσά τους και ο κ. Σημίτης που είχε προφητικά μιλήσει για προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εφημερίδα παραθέτει απόσπασμα της ομιλίας του Κ.Σημίτη στην βουλή για την συζήτηση του προϋπολογισμού στις 12/2008, όπου είχε πει:"Αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στις επιταγές της ΟΝΕ...η προσφυγή στο ΔΝΤ θα είναι μια ταπεινωτική για την Ελλάδα εξέλιξη...".
Τότε ο κ. Σημίτης είχε καταγγελθεί από την ΝΔ, αλλά και ο σημερινός πρωθυπουργός είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του γιατί οι δηλώσεις αυτές ήταν έξω από την προεκλογική γραμμή του ΠΑΣΟΚ πως "λεφτά υπάρχουν".
Εξάλλου ο κ. Γ.Α.Π. φρόντισε να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Σημίτη όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και αρνήθηκε να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου