Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πανελλαδική Ένωση Συλλογων Τριτέκνων Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Επιστολή απέστειλε η Πανελλαδική Ένωση Συλλογων Τριτέκνων Επιστολή στον Πρωθυπουργό και ζητούν να ευαισθητοποιήθει και να λύσει τα προβλήματα τους. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αγωνιζόμασθε για ένα και μόνο σκοπό-μακριά από ευτελείς σκέψεις πρόσκαιρου προσωπικού οφέλους και συντεχνιακής νοοτροπίας που κατά καιρούς κάποιοι επιπόλαια μας προσάπτουν-να ευαισθητοποιήσουμε-πείσουμε την Πολιτεία και Κυβέρνηση να λάβουν, επιτέλους, μέτρα σοβαρά και χωρίς παλινωδίες, για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα.

Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας είναι 1,3 (συμπεριλαμβανομένων των γεννήσεων των μεταναστών) και η γήρανση του πληθυσμού έχει φτάσει σήμερα στο 27%. Μια αναγκαιότητα που την επιτάσσει ορθώς και το Σύνταγμα: ΄΄ 5.O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄(παραγρ 5 του άρθρου 21).

Το δημογραφικό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους κα όχι μόνο. Οι επιπτώσεις αυτού του προβλήματος έχουν αρχίσει να επηρεάζουν έντονα το κοινωνικό-ασφαλιστικό μας σύστημα, που ουσιαστικά είναι υπό κατάρρευση, την μείωση της παραγωγικότητας, την στελέχωση των Ε.Δ, την υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και τελικά να βρισκόμασθε σε οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ενώπιον των μελών των Επιτροπών, Οικονομίας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής δήλωσε ότι:΄΄ Η επίλυση του δημογραφικού, ίσως είναι η βέλτιστη λύση".Τα όποια μέτρα ληφθούν σήμερα για το ασφαλιστικό θα είναι βραχυχρόνιας αποτελεσματικότητας αν δεν συνδυαστούν με ανάλογα γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Αναγνωρίζουμε την σοβαρότατη δυσμενή θέση της χώρας μας όσον αφορά την οικονομική κατάσταση και μάλιστα με το ΔΝΤ τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σκληρά και επώδυνα. Αυτό που μας αναλογεί το συνεισφέρουμε και με το παραπάνω αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο και σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.

Είναι οξύμωρο ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσετε τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που έχετε λάβει,σε πρόσφατα νομοσχέδια(Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, φορολογικό),να προτάσσετε την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασικές αιτίες της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος και να μην λαμβάνετε-θεσμοθετείτε παράλληλα ανάλογα μέτρα και για το δημογραφικό πρόβλημα.Αντί αυτών συνεχίζετε ως Κυβέρνηση να περιορίζετε ή/και καταργείτε υφιστάμενες παροχές, που με αγώνες έχουν θεσπισθεί για τις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω), που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή των Ελλήνων στις 28-2-2011,πρό ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων θα είναι πράγματι η ευκαιρία (ίσως η τελευταία) για την λήψη σοβαρών μέτρων με συνέπεια, χωρίς παλινωδίες και αποτελεσματικότητα.

Προτάσεις έγκυρες,σωστές και υλοποιήσιμες έχουν γίνει κατά καιρούς τόσο από την Βουλή των Ελλήνων(ομόφωνο πόρισμα 1993) αλλά και από έγκυρους επιστήμονες, ,Ακαδημία Αθηνών, συλλόγους μας και άλλους φορείς.

Οι προτάσεις των τρίτεκνων γονέων που ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση να θεσμοθετηθούν είναι:

-Να υλοποιηθούν οι προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

-Να σταματήσει άμεσα η τιμωρία των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω αλλά να υποστηριχθούν με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζονται ή/και καταργούνται υφιστάμενα(επιδόματα,θεσμικές παροχές).

-Αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.

Είναι μια υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ προς την ΕΛΛΑΔΑ.

Η Πρόεδρος ,               Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου