Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Ο δρόμος θα είναι γεμάτος δυσκολίες"

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους του 2009. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ζήτησε τη συναίνεση και την ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, τονίζοντας πως «ο δρόμος τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτος δυσκολίες και ιδιαιτερότητες».
Τι λές αγορίνα μου; Πριν λίγο καιρό ισχυριζόντουσαν πως βλέπεις φως στο τούνελ . Σε τύφλωσε; ή δεν μπορείς να βγείς από το τούνελ;
Αντιδράσεις και προβληματισμοί διατυπώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ίδια συζήτηση:
Ο Δημήτρης Λιντζέρης, είπε πως η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί παρά να στηριχτεί σε αλλαγές που θα υπερβαίνουν υποχρεώσεις του Μνημονίου και θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι αγορές δεν αντιδρούν στη συνταγή της τρόικας γιατί δεν βλέπουν άμεση προοπτική για το χρέος και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαιτήσουν να γίνει ρύθμιση του χρέους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καλό επιτόκιο.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τι θα κάνει στη σχέση του με την κοινωνία και τους πολίτες και τόνισε πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα, να δούμε την ανάπτυξη και το υπουργείο Οικονομικών να δει τα νομοσχέδια, που δεν τα έχει προγραμματίσει καλά.
Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε πως πρέπει να δοθεί η οικονομική δυνατότητα ώστε να μειωθεί η πίεση της κοινωνίας.
Ο Σπυροπάνος Μαργέλης εκτίμησε πως δεν φτάνουν μόνο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, χρειάζεται προσπάθεια ώστε οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιούνται στην πράξη, να πιάνουν τόπο.
Καλά μόνο οι Ευβοιώτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου