Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Το νερό στην Κήρινθο είναι κατάλληλο για πόσιμο…»

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια των κατοίκων της Κηρίνθου και Κρύας Βρύσης στη βόρεια Εύβοια με το πόσιμο νερό καθώς ακόμη… αναγκάζονται να χρησιμοποιούν  μόνο εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, αναμένοντας τις νέες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους (οι κάτοικοι περιμένουν εναγωνίως εδώ και μέρες…
το εξειδικευμένο κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας  - από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. - Εύβοιας για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους) σε ο,τι αφορά στη χημική σύσταση του νερού (η μικροβιολογική ανάλυση ήταν καλή)  - και στην κατάσταση εσωτερικά της δεξαμενής - από τη νέα γεώτρηση που άνοιξαν τα συνεργεία του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας στη θέση Καστρί μέσω της οποίας θα υδροδοτούνται πλέον Κήρινθος, Κρύα Βρύση και σε σύντομο χρονικό διάστημα και η Ζωοδόχος Πηγή που αντιμετωπίζει εδώ και δέκα χρόνια πρόβλημα με το νερό της. 




Σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς Δήμου και της αρμόδιας Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (στην οποία Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός) οι νέες αναλύσεις από ιδιωτικό εργαστήριο (για λογαριασμό του Δήμου) έδειξαν τόσο μικροβιολογικά όσο και χημικά πως το νερό είναι κατάλληλο για χρήση.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου Βασίλη Καραζά ενημερωθήκαμε πως γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες από τη Δημοτική Αρχή ώστε να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο η δημόσια Υγεία των κατοίκων.
Ο κ. Καρατζάς μετάφερε την άποψη της Δημοτικής Αρχής που κάνει λόγο (σύμφωνα και με ανακοινώσεις που τοιχοκολλήθηκαν σε δημόσιους χώρους στο χωριό Κήρινθος) ότι «σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χρειάζεται υπεύθυνη στάση από όλους και όχι ακρότητες. Το νερό είναι πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και ανήκει σε όλο τον κόσμο!»
Επιπλέον τόνισε πως πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν κάποιες φθορές (στη βάνα) στο δίκτυο υδροδότησης της Κηρίνθου γεγονός που κατήγγειλε ο Δήμος στο τοπικό Αστυνομικό τμήμα της Λίμνης.
Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (http://giotaperifanou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_14.html#more) στην έκτακτη συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου  - μετά από παρέμβαση της Αντιπολίτευσης του Δήμου - οι κάτοικοι της Κηρίνθου και της Κρύας Βρύσης δεν θα χρησιμοποιήσουν το νερό μέχρι να γίνουν και οι τελευταίες χημικές αναλύσεις από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Ευβοίας, εφόσον φυσικά αυτές καταδεικνύουν πως το νερό είναι κατάλληλο για πόσιμο.
Μέχρι τότε αποφασίστηκε, επίσης, ο Δήμος να διανέμει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό στους κατοίκους. 
Όπως ενημερωθήκαμε από τους κατοίκους ακόμη και σήμερα... πίνουν νερό από εμφιαλωμένα μπουκάλια που πληρώνουν οι ίδιοι με εξαίρεση μόνο την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου, όπου ο Δήμος μοίρασε εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του χωριού (αφού είχε προηγηθεί επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) προς τον Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό.


Γιώτα Περήφανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου