Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ξεκινά η ανάπλαση της εισόδου Χαλκίδας στην περιοχή του Βούρκου

Υπογράφηκε, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, από τον Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, Νικόλαο Κουτσοστάθη, η σύμβαση για το έργο ανάπλασης της εισόδου της Χαλκίδας, στην περιοχή του Βούρκου.


Το έργο αφορά στην ανάπλαση του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου που απελευθερώθηκε το 2008 μετά την κατεδάφιση των εντός αυτής αυθαιρέτων κτισμάτων, στο ενδιάμεσο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου και του συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, έκτασης άνω των 4 στρεμμάτων.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 470.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ξεπερνάει το 46%.
Η κατασκευή του δε, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 4 μηνών.
Tεχνική περιγραφή:
Προβλέπεται:
  • Κατασκευή πεζοδρομίων, στις τρεις πλευρές του οικοδομικού τετραγώνου και κρασπέδου, στην τέταρτη πλευρά (οδός Αντιγόνου) καθώς και εσωτερικών διαδρόμων από κυβόλιθους, που θα συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους
  • Διαμόρφωση χώρων πρασίνου, με εξυγίανση του εδάφους, διάστρωση κηπευτικού χώματος, εγκατάσταση αυτοματοποιημένου αρδευτικού συστήματος, σπορά χλοοτάπητα και φύτευση δέντρων και θάμνων
  • Εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού - Δημιουργία καθιστικών χώρων και τοποθέτηση κάδων
Με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη θα έχει αποκτήσει ακόμη ένα διαμορφωμένο πνεύμονα πρασίνου, στο πλαίσιο του κορυφαίου στόχου για διαρκή αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Ενώ, η αναμορφωμένη όψη του χώρου, θα συμβάλλει στη βελτίωση της εισόδου της πόλης και της εικόνας της στους επισκέπτες της.
Συνολικότερα δε, η ανάπλαση του Ο.Τ. 439 Β στον Βούρκο, σε συνδυασμό με τις συντελεσθείσες αναπλάσεις της περιοχής στην Υψηλή Γέφυρα, της περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου, του Πάρκου Λαού και της πλατείας Βεργή (Αγίου Σπυρίδωνος), συνιστούν δομημένη ενότητα παρεμβάσεων αισθητικής αναβάθμισης και λειτουργικότητας κοινοχρήστων χώρων, που απλώνεται περιφερειακά από τον Άγιο Ιωάννη έως τον Βούρκο και τέμνει την είσοδο της πόλης από την Υψηλή Γέφυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου