Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σοσιαλιστικές αξίες…

Περιπαικτικό άρθρο του economist  για την κυβερνηση Ολαντ.


Αρκετά Γάλλοι  υπουργοί αποκαλύφθηκαν να είναι  εκατομμυριούχοι
«Δεν μου αρέσουν οι πλούσιοι άνθρωποι,” είπε κάποτε ο François Hollande. Κατά την προεκλογική εκστρατεία για τη γαλλική προεδρία το 2012, υποσχέθηκε ένα  υψηλό συντελεστή φόρου εισοδήματος 75% επί των πλουσίων, και μια μέτρια, “κανονική” προεδρία,  σε επαφή με τους ανθρώπους.

Τώρα οι νέοι  κανόνες του Σοσιαλιστή προέδρου αποκαλύπτουν ότι επτά από τους υπουργούς του, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του, Jean-Marc Ayrault, είναι εκατομμυριούχοι.
Ο Laurent Fabius, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προέρχεται από μια οικογένεια εμπόρων τέχνης, έχει δηλώσει πάνω από € 6 εκ. ($ 7,9 εκατ.) των στοιχείων του ενεργητικού, όπως και διαμέρισμά στο Παρίσι αξίας € 2,7 εκατ. και δύο εξοχικές κατοικίες.
Ο υπουργός Michèle Delaunay, ανέφερε € 5,2 εκατ.  περιουσιακά  στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των δύο ακίνητων στο  Μπορντό και δύο σπίτια σε διάφορα νοτιο-δυτικά θέρετρα
Μέχρι τώρα, μόνο ο πρόεδρος έπρεπε να δηλώνει τον πλούτο του.  Στην δήλωση του 2012   του κ. Ολάντ περιλαμβάνονται δύο διαμερίσματα στις Κάννες και μια βίλα σε κοντινή απόσταση, τα οποία εκτιμώνται  σε € 1,2 εκατ. περίπου, λίγο  κάτω από το κατώτατο όριο  από το οποίο  “τσιμπά” ο ετήσιος φόρο περιουσίας στην  Γαλλίας .

1 σχόλιο:

  1. Να πάρουν τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου να τους διδάξει, πως να πτωχεύσουν για να εξιλεωθούν οι σοσιαλιστές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή