Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Βόμβα Τσίπρα για διαπλοκή κυβέρνησης-τραπεζιτών

Δριμύ κατηγορώ για την καθυστέρηση των ανακεφαλαιοποιήσεων
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρία της Ενωσης Επιχειρηματιών κατηγορώντας την για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ανακολουθία στο κυβερνητικό έργο.
Η ρητορική του Αλ. Τσίπρα δείχνει πρόθεση να βάλει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και να στοχοποιήσει πρόσωπα τόσο στον πολιτικό όσο και στον επιχειρηματικό χώρο. Όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν τους σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου, όλα εντάσσονται στον προγραμματισμό της κλιμακούμενης σύγκρουσης με το κατεστημένο.
Στην ομιλία του ο αρψηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έπαιξε το παιχνίδι κάποιων τραπεζιτών καθυστερώντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και βυθίζοντας την οικονομία πιο βαθύτερα στην ύφεση.  Η θέση αυτή του Αλ. Τσίπρα έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος  και δείχνει ότι η Κουμουνδούρου ετοιμάζει... φάκελο για τις υπόγειες διασυνδέσεις πολιτικών-τραπεζιτών.
Σχετική αναφορά έκανε στην ομιλία του και στο συνέδριο του Economist όπου μίλησε για το πολιτικό χρήμα, το οποίο διαφθείρει συνειδήσεις και υπαγορεύει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
Η διαλεκτική του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποκαλύπτει τα βασικά σημεία της αντιπολιτευτικής στρατηγικής καθώς και τη στόχευσή της. Όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει κατά μέτωπο επίθεση σε κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, χρεώνοντας σκοπιμότητα σε πολιτικές αποφάσεις ή έλλειψη πολιτικής βούλησης ώστε να μη θιγούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει τους τόνους, χτυπώντας το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά  και κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Με αυτό τον τρόπο -φαίνεται- ότι θα προσπαθήσει να αναδείξει σε μείζον θέμα τη συνέχιση πολιτικών πελατειακού κράτους και το πολιτικό χρήμα, βάζοντας στη γωνία κορυφαία στελέχη και υποστηρικτές της κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ  sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου