Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ποιοί είναι οι «μνηστήρες» Emma Delta και Third Point, για τον ΟΠΑΠ

Δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές κατετέθησαν για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Emma Delta και Third Point, τα ονόματα των «μνηστήρων»

Να υπενθυμίσουμε ότι το fund Emma Delta Ltd το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Jiri Smejc (66,7%) και ο Όμιλος Μελισσανίδη (33,3%). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα, θα συμμετάσχει και η ιταλική Lottomatica, η οποία έχει επιλεγεί από τον ΟΠΑΠ ως συνεργάτης για την επέκταση του Οργανισμού στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στο επενδυτικό σχήμα Third Point, αυτό εδιαχειρίζεται τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, ύψους περίπου 10,1 δισ. δολαρίων, ενώ στην χώρα μας είχε επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα και κέρδισε υπεραξίες ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Πάντως, αρχικά στο διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει και άλλες εταιρείες, όπως η κινεζική Fosun, το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, η TPG και η Intralot, οι οποίες στην συνέχεια δεν υπέβαλαν οικονομική προσφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ. θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου