Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Νέο χαρτονόμισμα 5 euro...Ti του λείπει;; Θεωρία Συνωμοσίας ή Προάγγελος Γεγονότος;;;;Στις 2 Μαίου 2013 θα έλθει μία καινούργια έκδοση χαρτονομίσματος του ευρώ στην Ευρώπη των 27 κρατών.
Πρόκειται για το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.


Η πρώτη αλλαγή περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός προσώπου στην λεπτή λουρίδα ασφαλείας με το ολογράφημα. Πρόκειται για το πρόσωπο της Ευρώπης.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τη αναγραφή του αριθμού 5 στην μπροστινή κάτω αριστερή πλευρά με μελάνι που αλλάζει χρώμα σε πράσινο και στην πίσω δεξιά πλευρά.

Η τρίτη διαφορά είναι ότι η λέξη ευρώ μετά από την λατινική και ελληνική γραφή της αναγράφεται και με σλαβικούς χαρακτήρες ως ΕΒΡΟ.

Η τέταρτη διαφορά είναι ότι αναφέρονται τα αρχικά 9 διαφορετικών μορφών της επωνυμίας της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, αντί για τις 5 ήδη γνωστές μορφές BCE ECB EZB EKT EKΡ και μάλιστα κάθετα αντί οριζόντια.
Η αρίθμηση των χαρτονομισμάτων γίνεται με 2 κεφαλαία γράμματα και 10 αριθμούς, αντί για ένα γράμμα και 11 αριθμούς στην έκδοση του 2002.

Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι γεμάτο συμβολισμούς, όπως και όλα τα χαρτονομίσματα παγκοσμίως.

Υπάρχει όμως!!


Στις δύο μπροστινές κατακόρυφες άκρες του χαρτονομίσματος υπάρχουν 26 παράλληλες μικρές πλάγιες γραμμές και όχι 27 που είναι οι χώρες της  ευρωπαικής ένωσης σήμερα και που θα χρησιμοποιούν οι τυφλοί για να αναγνωρίζουν με την αφή το χαρτονόμισμα.

Προεξοφλεί o σχεδιαστής του νομίσματος συμβολικά την αποχώρηση ή την συνένωση κάποιας χώρας από την ευρωπαϊκή ένωση και την ζώνη του ευρώ τον πέμπτο (5) μήνα του 2013;

Η 2 Μαίου 2013 είναι για την Ελλάδα Μεγάλη Πέμπτη και οι τράπεζες ξανανοίγουν την Τετάρτη μετά το Πάσχα, από τη στιγμή που θα μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι μελλοντικά θέλει να κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαική 'Ενωση.

2 σχόλια:

 1. Ρε γελοίε τύπε,

  τι θα πει 27 χώρες;; η Ευρωζώνη δεν σημαίνει ΕΕ. Η ΕΕ έχει 27 χώρες, αν φύγει η Ελλάδα ναι είναι 26 αλλά αν φύγει και το ΗΒ όπως λέει το (ο θεός να το κάνει) άρθρο σου θα φύγουν 2 χώρες κ όχι μία.
  Επιπλέον, η Ευρωζώνη έχει 17 μέλη και όχι 27. Οι λωρίδες είναι παρόμοιες του παλιού 500ευρου και είναι εκεί για να το κάνουν πιο ασφαλές και δύσκολο προς απομίμηση. παλιοκάθαρμα βρήκες και συ την παπαριά σου για να φτιάξεις συνωμοσία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πληροφορημένη/νο σε βρίσκω!!
  Αλλά έχω μια αμφιβολία αν το πτυχίο σου είναι πλαστό!!!
  Κάτι τέτοιο βγαίνει από αυτά που γράφεις!!!
  Δεν πιστεύω με πτυχίο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο να γράφεις έτσι !!!
  Κάτι με πεζοδρόμιο μου θυμίζει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή