Σάββατο 20 Απριλίου 2013

 Η Ντόρα αφήνει αιχμές και διαφοροποιείται…

Μια συνέντευξη γεμάτη σαφείς πολιτικές αιχμές παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο “Βήμα της Κυριακής”. Η άλλοτε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που ηττήθηκε το 2009 στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά,
και στις τελευταίες εκλογές του 2012 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Συγγρού, σχολιάζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ενώ από την κριτική της δεν ξεφεύγει ούτε η τρόικα, την οποία η κα Μπακογιάννη εγκαλεί για αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει με νόημα ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, σπατάλησε διαπραγματευτικά όπλα και ξόδεψε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο.

Για την τρόικα από την άλλη, αφήνει υπονοούμενα για τη στάση την οποία κράτησαν οι δανειστές στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, που οδήγησε σε ναυάγιο την όλη προσπάθεια.

Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν την ενδιαφέρει να γίνει υπουργός, ενώ επιλέγει να διαφοροποιηθεί και από τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί η κυβέρνηση.

2 σχόλια:

  1. αυτό το κορίτσι πόσο πικραμένο είναι και καλά τώρα δεν θέλει να γίνει υπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ερθει και η Ντορα στον ΣΥΡΙΖΑ να το δω και αυτο και τι στον κοσμο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή