Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ψήφιση του " ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

   Πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και Δημάρχων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία μόλις εβδομάδα και θα στηριχθεί στις προτάσεις ή αυτοπροτάσεις των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ιπποκράτους, πρώτοι θα κόψουν το νήμα τις επιλογής οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες. Βασικό κριτήριο για την επίσημη στήριξη του κόμματος θα αποτελέσει η αναγνωρισιμότητα των ενδιαφερομένων, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής τους αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς τους, καθώς επίσης και η εμπειρία τους, μιας και θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα όπως το ΕΣΠΑ, οι νέες επενδύσεις και τα έργα. Η τελική επιλογή μετά την εισήγηση των αντίστοιχων περιφερειακών, θα γίνει από την Ιπποκράτους.
   Σε ότι αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους αλλάζουν όλα. Σε ένα νέο δήμο, αν το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερους από ένα Καποδίστριακό δήμαρχο, τότε θα ανοίξει διαδικασίες αξιολόγησης, είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με αποφάσεις των οργάνων νομαρχιακές, περιφερειακές. Η επιλογή  θα γίνει από κεντρικά, μόνο για τις πρωτεύουσες των σημερινών νομών μετά από εισήγηση των περιφερειακών οργάνων, οι οποίες πολλές φορές δεν είναι ίδιες. Ειδικές αποφάσεις αναμένονται για τους Δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη συνεργασία του Συνασπισμού.
Το "ξεσκαρτάρισμα" κάθε αίτησης αναλαμβάνει επιτροπή αξιολόγησης την ευθύνη της οποίας έχουν ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο Θανάσης Τσούρας ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Λάμπρος Μίχος, η Ρεγγίνα Βάρτσαλη, Δημήτρης Στεφάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου