Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Την επίσπευση των  μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί και με την «Τρόικα» στο πλαίσιο  του σχεδίου στήριξης της ελληνικής  οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  το Διεθνές Νομισματικό ταμείο συζητά, στο άτυπο υπουργικού συμβουλίου ο  πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου  με τα μέλη της κυβέρνησης.
Στο επίκεντρο του  Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται η  εκτέλεση του προϋπολογισμού, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η  συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και  επιχειρήσεων και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Αν και η περαιτέρω  μετοχοποίηση ή η αποκρατικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως του ΟΣΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, δεν φαίνεται επί του παρόντος να προχωρεί, δεδομένη θεωρείται η επίσπευση της αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
 
Τέλος, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάζει τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπή, η οποία θα ξεκινήσει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου το φθινόπωρο να είναι έτοιμο ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου