Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Δ.Κατσούλης "Τραμπουκική επίθεση κατά του Δημάρχου Κονιστρών"

Χθες το απόγευμα πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της Κύμης με πορεία αυτοκινήτων και μηχανών, διερχόμενοι από το Μονόδρυ ορισμένοι εκ των διαδηλωτών –αναφέρθηκε ότι συνοδεύοταν, δυστυχώς, από στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κονιστρών – σταμάτησαν στην οικία του Δημάρχου Κονιστρών κ. Δημήτρη Παπαναστασίου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής του, απειλές μάλιστα που εκτόξευσαν και τηλεφωνικά στην υπέργηρη μητέρα του. Παράλληλα διαμοίρασαν υβριστικά φυλλάδια στους κατοίκους του χωριού.


Οι ενέργειες αυτές, έχοντας ως στόχο, να απειλήσουν και να εκβιάσουν την ελεύθερη άποψη και γνώμη ενός εκ των ιστορικών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και Δημάρχου της περιοχής στην οποία εξελίχθηκαν τα γεγονότα δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος του πανικού, του φανατισμού και της έλλειψης δημοκρατικής συνείδησης.
Τέτοιου είδους ενέργειες θυμίζουν την εποχή που βίαζαν το ελεύθερο φρόνιμο των χωριών μας οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες. Είναι πρωτόγνωρες και προσβάλλουν την δημοκρατική συνείδηση των κατοίκων των χωριών μας.
Οι κάτοικοι της Κύμης έχουν ασφαλώς το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν τη διαμαρτυρία τους. Έχουμε διαφορετική άποψη για το θέμα του «Καλλικράτη» αλλά σεβόμαστε και τιμούμε τον αγώνα τους.
Την ευθύνη αυτών των ακραίων τραμπούκικων ενεργειών την έχουν εκείνοι που οδηγούν τον αγώνα των Κυμαίων στο αδιέξοδο. Εκείνοι που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τα πραγματικά συμφέροντα της Κύμης αλλά προσπάθησαν να επιβάλλουν το προσωπικό ιδιοτελές τους πολιτικό συμφέρον και τώρα πανικόβλητοι σπέρνουν τον διχασμό. Η χθεσινή επίθεση ήταν οργανωμένη και προμελετημένη. Ας αναλογιστούν τον κατήφορο.
Να είναι όμως σίγουροι ότι η φασίζουσα αλαζονεία δεν θα περάσει. Οι δημοκράτες της Κύμης θα τους δώσουν σύντομα την απάντηση. Οι τραμπούκοι θα απομονωθούν.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Κονιστρών, στους συνεργάτες του και στους δημοκράτες κατοίκους του Μονοδρύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου