Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σιγά, μας ακούνε κ. Μαρκόπουλε.....


Ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος με δηλώσεις του, στο ραδιόφωνο του 96,5 και στον φίλο Δ. Πατσακούτσα, εξηγεί γιατί είναι αντίθετος στον μεγάλο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Τα επιχειρήματα του είναι, ότι έχει μεγάλο πληθυσμό, ότι η πόλη της Κύμης έχει μια ιστορία αιώνων, ένα πολιτισμό, πως από την Κύμη το αλφάβητο πήγε στην Ιταλία κ.τ.λ και προτείνει ως δήμο την  Κύμη-Κονίστρα .
Στην συνέχεια (αφού πιθανό ήπιε λίγο νερό) χρόνος ικανός να τον κάνει να ξεχάσει τα επιχειρήματα του, κάνει μια σφοδρή επίθεση στον Υπουργό κ. Ραγκούση λέγοντας δεν μπορεί να κάνει ένα μικρό Δήμο Ερέτριας –Αμάρυνθο και να καταδικάζει την Ερέτρια, πως μπορέι να υπάρξει ένα δήμος 11.000 κατοίκων είπε χαρακτηριστικά, αυτό έγινε με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.  

Σημειώσεις δικές μας: Πότε κ. Μαρκόπουλε, το πληθυσμιακό κριτήριο είναι πλεονέκτημα, στην πρόταση σας για την Κύμη- Κονίστρα, ο δήμος αυτός θα είχε πληθυσμό περίπου 10.000-12.000 κατοίκους, χωρίς αναπτυξιακές προοπτικές και θα είχαμε ένα δήμο τον οποίο θα τον πίεζε ο μεγάλος δήμος Αλιβερίου-Αυλώνος –Δίστου, ο οποίος θα είχε πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και πολλούς μεγάλους πόρους ανάπτυξης.
Πως το πληθυσμιακό κριτήριο είναι αρνητικό για την Ερέτρια-Αμάρυνθο και πιστεύουμε ότι ισχύει και έχετε δίκιο, και δεν είναι στην περίπτωση της Κύμης-Κονίστρας; Μόνο που δεν βλέπετε την διαφορά, και αυτή είναι η τάση ανάπτυξης της Ερέτριας- Αμαρύνθου εδώ έχουμε αύξουσα τάση και πληθυσμιακή και αναπτυξιακή  και όχι φθίνουσα όπως στην Κύμη-Κονίστρα.
Τώρα, αν πραγματικά πιστεύατε  και αγαπάγατε την Κύμη και την ιστορία της, γιατί δεν λέγατε και δεν φωνάζατε και εμείς θα είμαστε μαζί σας, η έδρα του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου να είναι η Κύμη, Γιατί;

Όσο αφορά την ενσωμάτωση του Βασιλικού-Αρτάκης, στην Χαλκίδα πιστεύουμε ότι ήταν ότι ποιο σωστό μπορούσε να γίνει. Το επιχείρημα το δικό μας είναι ένα, θα θέλατε η Πρωτεύουσα του Νομού να μην μπορεί να επεκταθεί στα γεωγραφικά όρια της νήσου Ευβοίας; Σε αντίθετη περίπτωση η Χαλκίδα θα αναπτυσσόταν μόνο στην Βοιωτική Ακτή.
Τα επιχειρήματα αυτά θα πρέπει να τα έχετε εσείς οι πολιτικοί και όχι εμείς. Αλλά ξεχάσαμε εσείς κοιτάτε μόνο το κομματικό-προσωπικό συμφέρον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου