Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ξέσπασμα Απ. Κακλαμάνη κατά πάντων

Βολές κατά βουλευτών, κομμάτων αλλά και υπουργών της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα στη Βουλή, ο Απόστολος Κακλαμάνης κατά τη συζήτηση των προτάσεων του Χ. Καστανίδη για τον έλεγχο του πόθεν έσχες βουλευτών και μη πολιτικών προσώπων.  Αναφερόμενος στον έλεγχο του πόθεν έσχες, είπε, "υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι συνάδελφοί μου. Εγώ το αρνούμαι". Πρόσθεσε δε: "Αρκετά έχει γίνει η Βουλή πτυελοδοχείο".



Τόνισε ότι εδώ και επτά μήνες έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στοιχεία για τις προεκλογικές δαπάνες βουλευτών (έξοδα για εταιρείες δημοσίων σχέσεων, νυχτερινά κέντρα κτλ) χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο Απόστολος Κακλαμάνης αναρωτήθηκε τι νόημα έχει από τη στιγμή που "δεν υπάρχει παραπομπή".

Όσο για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, κατηγόρησε τα κόμματα ότι καταλήγουν σε διαφορετικά πορίσματα το καθένα και δεν λαμβάνουν κοινή απόφαση.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι ο ίδιος επιθυμεί τον ορισμό των βουλευτών στις επιτροπές με κλήρωση.

Σαφείς αιχμές άφησε και κατά του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση λέγοντας σχετικά με το νομοσχέδιο για τον "Καλλικράτη": "Έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητιέται κάθε άρθρο σε πέντε λεπτά. Εάν λειτουργεί έτσι η κυβέρνηση να πάμε στα σπίτια μας. Πρέπει να λειτουργούμε ως κοινοβούλιο".

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε, υπογράμμισε: "Η Βουλή βουλεύεται και πρέπει να διαμορφώνει τους νόμους έτσι ώστε να μην μπορεί κάθε αλητεία να μας δίνει γροθιές στην πλάτη και να μας βρίζει".

Η συζήτηση για το πόθεν έσχες δεν ολοκληρώθηκε καθώς έπρεπε να αποχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. "Κάθε κόμμα θέλει να δείξει κάτι διαφορετικό" ανέφερε ο Απ. Κακλαμάνης. 
Πηγή enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου