Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Παντελής η απουσία του ΠΑΣΟΚ από την κρίση στην Κύμη.

 
Η απουσία του κόμματος ΠΑΣΟΚ από την Κύμη, το οποίο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για την πολιτική του θέση για την αυτοδιοίκηση, και τις αποφάσεις της κυβέρνησης του για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του. Βέβαια η ιστορία της κρίσης στην ανθρωπογεωγραφία των ¨ανθρώπων¨ του ΠΑΣΟΚ της Κύμης ξεκινάει από το 1996.

Μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη ‘09, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ραγκούσης, ανακοινώνει τις βασικές αρχές συνένωσης των δήμων, ένα από τα κριτήρια θα είναι ο πληθυσμός των νέων δήμων. Το ΠΑΣΟΚ της Ευβοίας (βλέπε ΝΕ) μένει αμέτοχη χωρίς να αναπτύσσει διάλογο με την κοινωνία για την διοικητική μεταρρύθμιση που θα έρθει και αφήνει το παιγνίδι να το παίξουν οι δήμαρχοι, άλλοτε με κριτήρια αναπτυξιακά άλλοτε όχι.
Αντίθετα ο σημερινός Δήμαρχος Κύμης κινούμενος με βασικό κριτήριο την δικιά του εκλογιμότητα και βλέποντας, ότι η «καρέκλα» του θα έχει μέλλον μόνο αν ο νέος δήμος που θα προκύψει, προέρχεται από συνένωση των σημερινών δήμων Κύμης και Κονιστρών. Κάνει κινήσεις «ΜΑΤ» στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Κτίζει «Λόμπι» και συμμαχίες ακόμη και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τους άλλους πολιτικούς χώρους ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταφέρνει να τους «μονοχίσει» και να τους σύρει πίσω του.
Στην τοπική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ευβοίας «πιάνει στο ύπνο» τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και προτείνονται για την περιοχή δύο εναλλακτικά σενάρια, το ένα σενάριο βλέπει μεγάλο δήμο όπως προτάθηκε από το υπουργείο και το δεύτερο δύο δήμους, ο ένας Δήμος να περιλαμβάνει το Δήμο Κύμης- Κονίστρας και ο δεύτερος δήμος, τους δήμους Ταμινέων- Αυλώνος – Δίστου.
Τα ερωτήματα από εδώ και πέρα είναι πολλά. Γιατί συνεχίζει την αντίδραση ο Δήμαρχος Κύμης; Αυτός δεν έχει ψηφίσει την πρόταση που υιοθέτησε το Υπουργείο όταν ψήφιζε ή την μια επιλογή ή την άλλη; Το ερώτημα αυτό είναι και το ποιο κρίσιμο για τους στόχους και τις κινήσεις του κ. δήμαρχου.  Δήμαρχε τι έχεις να απαντήσεις;
Αν ο Δήμαρχος ενδιαφερόταν πραγματικά για την Κύμη, μετά την απόφαση του Υπουργείου, δεν θα έπρεπε να αναπροσαρμόσει τους στόχους του με βάση τα νέα δεδομένα και με τα νέα δεδομένα, στηριζόμενος τις συμμαχίες που είχε κτήση, να διεκδίκηση να γίνει πρωτεύουσα του μεγάλου Δήμου η Κύμη; Η Κύμη δήμαρχε πότε θα είχε ποιο μεγάλη ανάπτυξη και «ισχύ», όταν είναι  έδρα του μικρού δήμου των περιοχών Κύμης – Κονιστρών ή όταν είναι έδρα του μεγάλου Δήμου;
Από την στιγμή που ο δήμαρχος δεν απαντάει και δεν κάνει στροφή στον αγώνα του να διεκδίκηση την έδρα, του νέου Δήμου μένει έκθετος στα μάτια κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Οι ενέργειες του εξυπηρετούν μόνο τους δικούς του στενούς στόχους και την σωτηρία της καρέκλας του.

Και ενώ ο δήμαρχος κάνει «παιγνίδι» στην Κύμη, το ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας κάνουν την χειρότερες κινήσεις. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα στελέχη της Κύμης δεν διαφέρουν σε τίποτα από το δήμαρχο της και ίσως και αυτά μέσα τους να εύχονται να τύχει επιτυχίας ο αγώνας του δήμαρχου, γιατί και αυτοί ξέρουν ότι είναι μετριότητες. Στον μικρό δήμο θα έχουν ρόλο, αντίθετα στο μεγάλο δήμο και αυτοί θα εξαφανισθούν. Επί της ουσίας τοπικά στελέχη και Δήμαρχος έχουν την ίδια νοοτροπία και ποσώς τους νοιάζει η αναπτυξιακή διάσταση της περιοχής, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έδειξα τι αξίζουν. Παραγοντίσκοι και «Φτωχοί» το πνεύματι, μικρές εξαιρέσεις μόνο.

Ποτέ δεν κατάθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση. Ορισμένοι ταυτίστηκαν ανοικτά με την πρόταση του Δημάρχου. Άλλοι να γίνει δήμος με τις περιοχές Κύμης –Κονίστρας και το μισό Δήμο Αυλώνος. Ενώ στελέχη, όπως ο πρώην υφυπουργός κάνουν πρόταση – πριν δέκα μέρες-, ο νέος δήμος να περιλαμβάνει τους Δήμους Κύμης –Κονίστρας- Αυλώνος (ολόκληρου), χωρίς όμως να ζητάνε και την γνώμη των δύο δημάρχων. Οι δήμαρχοι των οποίων, Παπαναστασίου και Κατσούλης, έχουν ταχθεί υπέρ της επιλογής του μεγάλου δήμου με επιχειρήματα.

Σε επίπεδο βουλευτών έχουμε φαινόμενα που δεν περιγράφονται. Ο βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου μετέχει σε συγκεντρώσεις του Δήμαρχου και να ταυτίζεται με τις ενέργειες του!!!. Η άλλη βουλευτής κ. Κατερίνα Περλεπέ, πιστή στις ενέργειες και πρακτικές της, να αναμένει και να παίρνει θέσει πάντα αφού «δει» που θα γείρει η πλάστιγγα, αναμένει το τελικό αποτέλεσμα!!! Μέχρι σήμερα είναι και με το Δήμαρχο και με το Υπουργείο. Δεν έχει βγάλει ανακοίνωση να μιλάει δυνατά και να κόψει τον βήχα στο Δήμαρχο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και ο Γραμματέας της, είναι κατώτερος τον περιστάσεων με συμπεριφορές και κινήσεις που αν θέλετε έχει την αποκλειστική ευθύνη τις όλης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Κύμη. Δεν είναι δυνατό τα παπαγαλάκια του Δήμαρχου να πηγαίνουν στα χωριά και να λένε ότι αν γίνει, ο μεγάλος δήμος με έδρα το Αλιβέρι θα κλείσει το Νοσοκομείο της Κύμης και να μην πιάνει αυτό και να κάνει τα επιχειρήματα του δήμαρχου φτερό.
Δεν είναι δυνατό ο δημοκρατικός λαός της Κύμης να έχει αφεθεί στην τύχη του και να είναι δακτυλοδεικτούμενος από τους κλακαδόρους του δήμαρχου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες να σιωπούν!!

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή