Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Οι βουλευτές που βάζουν φωτιά στον Πρωθυπουργό

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών που είχε την μορφή… Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως γνωστόν, μίλησαν 78 βουλευτές(!), δείχνοντας την αγωνία τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αριθμός πολύς μεγάλος, καθώς ποτέ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θυμόταν να είχαν μιλήσει τόσοι σε κάποια συνεδρίαση.
Όμως, στην κρίσιμη ψηφοφορία, οι βουλευτές που «απειλούν» για τη στάση τους στην κρίσιμη ψηφοφορία αγγίζουν τους 20, αριθμός επίσης μεγάλος, που σαφώς βάζει φωτιά στον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, με τις πρόωρες εκλογές να φαντάζουν πλέον ως το ιδανικότερο σενάριο εάν όλοι κάνουν πράξη αυτό που εννοούν και δεν παρατηρηθεί – όπως σε άλλες κρίσιμες ψηφοφορίες – πως οι φωνές τους ήταν ευκαιριακές και για τα μάτια των… ψηφοφόρων τους!

Σήμερα ρίχνουμε φως στους βουλευτές εκείνους που θεωρούνται ως οι πιθανοί να καταψηφίσουν το περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, εάν βεβαίως προηγούμενα δεν θα παραιτηθούν…
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Γιώργος Φλωρίδης: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί ως γνωστόν έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο, άλλωστε νωπή είναι η κόντρα του με τον Φίλιππο Σαχινίδη στη Βουλή για τους… αλχημιστές. Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως ο Γιώργος Φλωρίδης δεν μίλησε στο ΚΤΕ Οικονομικών και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του.
«Επείγει η εξεύρεση απάντησης για όσα τίθενται στην “πλατεία” και στις μαζικές συγκεντρώσεις των ημερών» συνεχίζει να λέει έως σήμερα και πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να πράξει.
Μίμης Ανδρουλάκης: Και εκείνος, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, δεν μίλησε στο ΚΤΕ Οικονομικών. Συνεχώς, παραμένει στο απυρόβλητο με όσα και εάν έχει τονίσει, μάλιστα τις περισσότερες φορές τα καρφιά του είναι προσωπικά εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου χωρίς να υπάρχει απάντηση. «Η ηγεσία έχει την ευθύνη, δεν μπορείς να αγνοείς τις σκέψεις των βουλευτών και να τους πετάς το μπαλάκι των ευθυνών» λέει συνεχώς ενώ για την κυβέρνηση έχει σημειώσει πως…ο πρωθυπουργός εμπιστεύτηκε παιδιά που είναι καλά αλλά δεν μίλησαν ποτέ σε ένα καφενείο. Δεν πλακώθηκαν σε ένα αμφιθέατρο. Η τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων αμερικανικών εισηγήσεων».
Βάσω Παπανδρέου: Η Βάσω Παπανδρέου, ως έμπειρη πολιτικός, ασκεί σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όχι δημοσίως αλλά στις συνεδριάσεις στα όργανα δείχνοντας τη διαφορετικότητά της, αφήνοντας να εννοηθεί πως ότι έχει να το πει το λέει, σε όσα έχει αναφέρει το… Μέγαρο Μαξίμου. Η τελευταία της όμως επίθεση, προς τον υπουργό Οικονομικών, τάραξε τα πολιτικά νερά όταν στο ΚΤΕ Οικονομικών και απευθυνόμενη στον ίδιο είπε το εξής: «Όταν σου έλεγα να πάρεις μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, με αντιμετώπισες σαν ούφο».
Πάρης Κουκουλόπουλος: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχώς θέτει ζήτημα για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και επισημαίνει πως από τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, θα δυσκολευτεί να τις αποδεχθεί και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ήταν από τους βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην κίνηση των 16!
Νίκος Σαλαγιάννης: Συνεχώς, μέμφεται τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επειδή όπως λέει δεν μπορεί να αποδεχθεί την αποτυχία του ενώ ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν… εκλογές! «Αν δεν μπορούμε, να απευθυνθούμε στον λαό» επισημαίνει, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι πως τις τελευταίες ημέρες, συμμετέχει σε αρκετά γεύματα των βουλευτών που απαρτίζουν την κίνηση των 16…
Έκτωρας Νασιώκας: Από τους πρώτους βουλευτές που είχε ζητήσει παραιτήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο! Από τους πρώτους μάλιστα βουλευτές που μίλησε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και σωτηρίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων…
Παναγιώτης Κουρουμπλής: Συνεχώς, ήταν στο προσκήνιο σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία. Όμως αποδείχθηκε περίτρανα πως οι δηλώσεις του, όπως λένε συνάδελφοί του στη Βουλή ήταν… φρούδες ελπίδες, καθώς πάντα έδινε την «εμπιστοσύνη» του στη κυβέρνηση. Τώρα, δείχνει να είναι περισσότερο… επικίνδυνος, καθώς υποσηρίζει πως δεν βγαίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προσθέτοντας μάλιστα πως η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος. Πρόσφατα, αποκάλυψε πως τα παιδιά του συμμετέχουν στους αγανακτισμένους…
Τόνια Αντωνίου: Ήταν και εκείνη από τις «πρωταγωνίστριες» της κίνησης των 16. Συνεχώς, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο, ακόμα και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ από τα βέλη της δεν έχουν… γλιτώσει και αρκετοί υπουργοί. Η ψήφος της κρέμεται σε μια… κλωστή!
Σοφία Γιαννακά: Η τελευταία της… ατάκα στο ΚΤΕ Οικονομικών πως «δεν μπορούν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σηκώσουν το βάρος της χώρας και του ΠΑΣΟΚ» αλλά και πως «…δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία» έχει προβληματίσει έντονους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δημήτρης Λιντζέρης: Από την πρώτη στιγμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με συνεντεύξεις του ασκούσε σκληρή κριτική στο οικονομικό επιτελείο. Και χθες, ζήτησε τις… παραιτήσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου: «Χρειάζονται παραιτήσεις και αλλαγή πολιτικής, από το οικονομικό επιτελείο. Είναι πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου». Πάντως, περίπτωση να… παραιτηθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο…
Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Και χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έριξε την βόμβα όταν είπε πως αν δεν αλλάξει η διάταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, δεν θα το υπερψηφίσει, τοποθετώντας τον εαυτό του σε όλους τους… επίφοβους για την κρίσιμη ψηφοφορία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος βουλευτής να… παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία!
ΣΗΜ: Βεβαίως, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που έχουν δείξει σημάδια… αποχώρησης από την ψηφοφορία και άλλοι σημάδια… καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Πάντως, θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τους απρόβλεπτους, διότι, όπως έχει φανεί σε κρίσιμες ψηφοφορίες, ο βουλευτής που θα μπορούσε να πει ΟΧΙ δεν είναι και… ιδιαίτερα γνωστός ή αν προτιμάτε, έχει μιλήσει λιγότερο και δεν έχει προκαλέσει!
ΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου