Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει κυβερνητική βούληση για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων».


Συνάντηση με το προεδρείο της Βουλής, την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την αντίστοιχη Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας είχε η αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στη χώρα μας το διάστημα 14 με 17 Ιουνίου.
Λόγω της νοσηλείας του προέδρου της Βουλής τα μέλη της αντιπροσωπείας δέχτηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Νιώτης.

Κατά τις επαφές που είχαν οι Ρώσοι βουλευτές έθεσαν σειρά ζητημάτων, που αφορούν εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συμφωνιών για την κατασκευή των αγωγών Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και South Stream, καθώς και τις συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας.
Από την πλευρά του ο κ. Νιώτης αναγνώρισε ότι παρατηρείται καθυστέρηση και τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης των συμφωνιών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, επισήμανε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν φαίνεται να υπάρχει κυβερνητική βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Τόνισε, επίσης, ότι η Κοινοβουλευτική Διπλωματία μπορεί να φανεί χρήσιμη, καλύπτοντας μέρος τους ελλείμματος σε κυβερνητικό επίπεδο δεδομένου, ότι υπάρχει πνεύμα διακομματικής συναίνεσης στην Ελλάδα και υποστήριξη της ελληνικής κοινής γνώμης στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου