Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση είναι αδύναμη να μιλήσει στο λαό

Την αδυναμία της κυβέρνησης να «μιλήσει» στον ελληνικό λαό, επισημαίνει στο προσωπικό του blog, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ζητώντας παράλληλα να εγκριθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από 180 τουλάχιστον βουλευτές. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση αυτή έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά επικριτικών δηλώσεων εναντίον του πρωθυπουργού από μέρους του κ. Ανδρουλάκη.

Όπως γράφει ο κ. Ανδρουλάκης, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος κατάρρευσης του εσωτερικού μετώπου, «γενικεύεται η κρίση εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης, οι αρνητικές προσδοκίες γίνονται χιονοστιβάδα και οι Έλληνες εμφανιζόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες να "σπάμε" πρώτοι στο ολέθριο παιχνίδι της αναμονής που επέλεξε η ευρωζώνη για την οριστική επίλυση της κρίσης δημόσιου χρέους».
Καλεί παράλληλα τον πρωθυπουργό να επιδείξει περισσότερη τόλμη και γενναιότητα προκειμένου ανακτήσει την εμπιστοσύνη και τη νομιμοποίηση για την εθνική διαχείριση της οξύτερης κρίσης της Ελλάδας.

Προτείνει δε, τέσσερα αναγκαία πολιτικά βήματα που πρέπει να γίνουν:

«Πρώτο, ο Πρωθυπουργός ζητά άμεσα την ηθική διαμεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρύτερης εμπιστοσύνης σε μία από τις πρόσφορες πιθανές μορφές της. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεπερνά τα όρια ενός συνήθους μονοκομματικού ανασχηματισμού, έστω και με προσθήκη κάποιων τεχνοκρατών.

Δεύτερο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καθιστά σαφές στις πολιτικές δυνάμεις ότι ο θεσμικός, συμβουλευτικός και συμβολικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να παραμένει αδρανής ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνες περιπέτειες από εκούσια ή ακούσια σφάλματα του πολιτικού συστήματος.

Τρίτο, ο Πρωθυπουργός παράλληλα ανακοινώνει τα τέσσερα πέντε θεμελιώδη ζητήματα αναμόρφωσης του Μνημονίου ΙΙ και καλεί δεσμευτικά ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά σε κοινή "επαναδιαπραγμάτευση" με τους θεσμούς της ευρωζώνης. Πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ποια είναι η ελληνική ατζέντα διαπραγμάτευσης, ποια τα σημεία που αξίζει ένας προσωρινός προωθητικός συμβιβασμός για να μη διακοπεί η δανειοδότηση της χώρας και ποια τα σημεία μιας ενδεχόμενης ρήξης.

Τέταρτο, ο Πρωθυπουργός εφόσον κινηθεί δεσμευτικά στις παραπάνω κατευθύνσεις έχει την εθνική και ηθική υποχρέωση να ζητήσει την υπερψήφιση της καταληκτικής συμφωνίας με τους εταίρους που θα προκύψει από τη συνδιαπραγμάτευση τουλάχιστον από 180 βουλευτές αφού αυτή ξεπερνά τη θητεία της παρούσας Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου