Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κλειδώνει η αντιπροεδρία Βενιζέλου, η Άννα φαβορί για το Οικονομικών

 Τα σενάρια που παίζουν για Παναρίτη, Πάγκαλο, Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη, Χρυσοχοϊδη, Ρέππα, Σκανδαλίδη, Παμπούκη, Γερουλάνο και Ευθυμίου
Από το μεσημέρι – με διάλειμμα τη συνεδρίαση της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – είναι σε εξέλιξη οι έντονες διεργασίες για τον ανασχηματισμό, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την αντιπροεδρία, με τον Θόδωρο Πάγκαλο να διατηρείται και αυτός με τη σειρά του αλλά στη θέση...3, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης!

Στο υπουργείο Οικονομικών, που αποτελεί και την πιο καυτή πατάτα, μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο με τον Λουκά Παπαδήμο (έχει κλείσει όλα τα τηλέφωνα!), η Άννα Διαμαντοπούλου θεωρείται ως η επικρατέστερη για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «μεταφέρεται» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!
Εξάλλου, η Τίνα Μπιρμπίλη σε κάθε περίπτωση τίθεται εκτός κυβέρνησης στο πλαίσιο της απομάκρυνσης των «κηπουρών» ενώ την ίδια στιγμή
•    Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (παραμένει στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), θα πάρει – εκτός εάν μετακομίσει  στο Οικονομικών - τον τομέα της ενέργειας.
•    Ο Δημήτρης Ρέππας, με αναβαθμισμένο ρόλο και έχοντας το υπουργείο Υποδομών παίρνει τον τομέα του Περιβάλλοντος που μέχρι σήμερα είχε η Τίνα Μπιρμπίλη.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος φαίνεται πως θα τεθεί και ο Χάρης Παμπούκης, καθώς θα συσταθεί νέα θέση, αυτή του υφυπουργού αποκρατικοποιήσεων, με την Έλενα Παναρίτη να είναι η «εκλεκτή» του Γιώργου Παπανδρέου! Τη θέση του υπουργού Επικρατείας θα πάρει όπως όλα δείχνουν ο Παύλος Γερουλάνος, με αποκλειστικό αντικείμενο την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ενώ η Λούκα Κατσέλη και ο Κώστας Σκανδαλίδης θα «παλέψουν» για το υπουργείο... Πολιτισμού!
Από τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στο κυβερνητικό σχήμα, είναι ο Πέτρος Ευθυμίου – μάλλον για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου – με τον Γιώργο Πεταλωτή να παίρνει μεταγραφή σε άλλο υπουργείο (Θαλασσίων Υποθέσεων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου