Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα του Υπ.Οικονομικών είχε το προεδρείο της ΕΠΚΑ ΣΤΕ

Στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη βρέθηκαν χθες Πέμπτη 16/6/2010 στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος Γ. Μητροπέτρος και ο Αντ/ρος Γ. Φραντζής της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, η οποία εκφράζει την αγωνία και τον αγώνα για επιβίωση, τόσο των μελών μας, όσο και των πολιτών-καταναλωτών της περιφέρειάς μας, μετά από σκέψη , διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και ενσωμάτωση ιδεών και προτάσεων διαχρονικά των μελών της,
είχε την ευκαιρία να καταθέσει στο Γενικό την δυσαρέσκειά της και την αντίθεσή της στην Νέα φοροεπιδρομή στους μισθούς και τις συντάξεις των συμπολιτών μας, καταθέτοντας παράλληλα κάποιες προτάσεις της, στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισομερούς επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών στα φορολογικά βάρη , όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.
Μεταξύ των προτάσεων τέθηκαν θέματα:
• Δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών με την θέσπιση δύο Φορολογικών κλιμάκων μία για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα είναι λιγότερο επιβαρυντική και μία για τα λοιπά εισοδήματα.
• Απαλλαγή από την έκτακτη εισφορά των μισθωτών και συνταξιούχων.
• Για το ΦΠΑ, ότι οι καταναλωτές το πληρώνουν και το κράτος δεν το εισπράττει.
• Ειδική μέριμνα για τους πολίτες που είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες. Δεν μπορεί από την μία πλευρά να κάνουμε χρήση του Νόμου για εξωδικαστικό ή δικαστικό συμβιβασμό λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων και από την άλλη να τους ζητάμε έκτακτη εισφορά.!!
• Πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε περιοχές που ενδέχεται να καταργηθούν οι Δ.Ο.Υ.
• Κίνητρα για συλλογή αποδείξεων από δαπάνες παροχής υπηρεσιών και αποδέσμευση αυτών από το αφορολόγητο.
• Μείωση του Φ.Π.Α. σε καταναλωτικά αγαθά που παράγονται στην Χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά και έτσι θα στηριχθεί η Ελληνική παραγωγική βάση.
Με ενδιαφέρον άκουσε τις προτάσεις ο κος Καπελέρης και δεσμεύτηκε να τις προωθήσει στο Υπουργό. Τόνισε επίσης, πως πρώτη φορά Ενωση Καταναλωτών του καταθέτει προτάσεις.
Από την πλευρά μας, έγινε σαφές, πως η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ αντιπαλεύει κάθε προσπάθεια μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου