Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στην ιδιωτικοποίηση δασικής γης

Στόχος είναι να γίνει ο Παρνασσός, ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, ικανό να ανταγωνιστεί άλλες παρεμφερείς τουριστικές επιχειρήσεις αποδίδοντας στον επιχειρηματία επενδυτή τεράστια κέρδη.
Γι’ αυτό παραχωρείται στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, που λειτουργεί σαν μια ιδιωτική καλοστημένη επιχείρηση, μια τεράστια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων δασικής περιοχής.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου της Φτερόλακκας, που ανήκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και υπήρξε παλιότερη υπουργική απόφαση, ώστε να περιέλθει στην ΕΤΑ.

Η παραχώρηση γίνεται με τις νέες τροποποιήσεις στον νόμο περί αυθαιρέτων του ΥΠΕΚΑ, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και χαριστικές ρυθμίσεις παραχώρησης δασικών εκτάσεων.

Στις πρόσθετες ρυθμίσεις που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι η δυνατότητα έγκρισης από τις δασικές αρχές της κατασκευής, κάτω από πάρκα ή άλση έργων, που εξυπηρετούν τη λειτουργία του μετρό, καθώς και η παραχώρηση στην ΕΤΑ δημόσιας έκτασης αρκετών στρεμμάτων που βρίσκονται περί το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των δασών μας, που αποτελούν αδιαφιλονίκητο στοιχείο λαικής περιουσίας.

Καταδικάζει αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική, που θεωρεί νόμιμη την διαδικασία προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε κάθε περίπτωση απευθυνόμαστε στον λαό της περιοχής και τον καλούμε να εκφράσει μαζικά και συγκροτημένα την αντίθεση του σε αυτούς τους σχεδιασμούς, προκειμένου να αποτραπεί η απαράδεκτη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων δασικής γης.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ), ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου