Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου:«Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική αναμέτρηση του Απριλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου παραμένοντας ωστόσο στην ηγεσία τού κόμματος. 
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ανοίγει τον δρόμο για την διαδοχή του  με  μιας μορφής μεταβατική διαρχία ως τον Ιούνιο, οπότε και θα αποχώρήσει απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Η απόφαση αυτη  φαίνεται να ανακουφίζει τα στελέχη αλλα και τους δελφίνους καθώς  ξεκαθαρίζει η εκκρεμότητα της διαδοχης στο κόμμα.
Δεν αποκλείεται ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες του Απριλίου να εκλεγεί απο την Κ.Ο. για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της προσφυγής στη βάση στη συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία αφου η χώρα έχει να ξεπεράσει τα μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα που απειλούν την παραμονή της στο ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι με την τοποθέτηση αυτη του Γ. Παπανδρέου ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αντικατασταση του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μένουν ωστόσο να προσδιοριστούν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ. Πάντως, την ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες του Απριλίου θα την έχει το πρόσωπο πουα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος.
ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη κατηγορώντας τον "ότι τον πολέμησε επειδή θεώρησε ότι δεν διευκολυνε  τον δανεισμό της επιχείρησης του, αλλά και στους δικαστές που ερευνούν τις καταγγελίες για συμμετοχή μελών της οικογένειας του στα CDS".
ιefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου