Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ποιος και γιατί μισεί τον ελληνικό λαό;…

Από τον Παναγιώτη Μυστακίδη
Ποιος και γιατί μισεί τον Ελληνικό λαό;
Ποιος και γιατί τον συκοφαντεί και τον εξυβρίζει ;
Ποιος και γιατί πρώτα τον ενοχοποιεί, μετά τον τρομοκρατεί και κατόπιν τον ληστεύει ;
Ποιος και γιατί παράγει φθόνο ανάμεσα στους έλληνες και στρέφει την μία μερίδα εργαζομένων και επαγγελματιών ενάντια στην άλλη ;
Ποιοι καλύπτουν την ανικανότητά τους, την αυταρέσκειά τους και…
το κατ’ επάγγελμα ακριβοπληρωμένο επάγγελμα του «πολιτικού» με την ληστεία και την δήμευση κάθε περιουσιακού, κάθε επαγγελματικού και κάθε κοινωνικού και ανθρωπίνου δικαιώματος του Ελληνικού Λαού ;
Η πορεία της Ελλάδας είναι προς την καταστροφή, αναπτύσσονται με μαεστρία σύνδρομα φθόνου και μίσους ανάμεσα στον λαό.
Ενάντια τους στρέφουν , στον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο και τούτοι ενάντια στον φοροφυγά επαγγελματία , οι άλλοι ενάντια στον αγρότη , ενάντια στον οδηγό , ενάντια -ενάντια -ενάντια.. Καλά στημένο το παιχνίδι δημιουργίας άλλοθι για την κατάργηση διατάξεων του συντάγματος, την κατάργηση του πραγματικού ρόλου ενός κοινοβουλίου και των δήθεν διακριτών εξουσιών , συκοφαντώντας πρώτα τον Λαό και μετά τσακίζοντας αυτόν.
Ξέρετε και οι γενοκτονίες έτσι στήθηκαν, με στημένη συκοφαντική προπαγάνδα πριν την εξόντωση.
Δεν μπορεί να έχει παραγωγή και ανάπτυξη μία χώρα που από το πρωί μέχρι το βράδυ όλοι βρίζουν τους δήθεν κλέφτες επιχειρηματίες , τους ελεύθερους επαγγελματίες , τους υδραυλικούς .τους αγρότες , τους δημόσιους λειτουργούς , τους εργάτες και τους επιστήμονες.
Στο οικονομικό μοντέλο που ζούμε εάν δεν υπάρχει ελεύθερη επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει παραγωγή.
Ζητάμε ψευτοκλαίγοντας παραγωγικότητα και όμως της τραβάμε τη φανέλα με τη γραφειοκρατία, με την πιστωτική τοκογλυφία, με τη πολυδαίδαλη και υποκειμενικά ερμηνευόμενη Νομοθεσία, με την ήμουν νιος και γέρασα απονομή δικαιοσύνης και με μια διοίκηση που συνήθως την διοικούν προς ίδιον όφελος κομματικά στελέχη τοποθετημένα με τα ανταποδοτικά κομματικά αλισβερίσια και με πλήρη αναξιοκρατία.
Τον φοροφυγά επιχειρηματία μπορείτε να τον πιάσετε χθες και αφήστε τα παραμύθια περί του αντιθέτου. Επικαλείστε τη φοροδιαφυγή για να δικαιολογείτε την ανικανότητα , την ιδιοτέλεια, το αλισβερίσι που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου και των ακριβοπληρωμένων διοικητών και συμβούλων.
Καλοστημένα βιογραφικά, αλλά από γνώση και κυρίως κριτική ικανότητα, ικανότητα ανάλυσης δεδομένων και σύνθεσης μηδέν. Αντί για δεδομένα και μετρήσιμα στοιχεία χρησιμοποιούν μόνο γνώμες και ένα αναποτελεσματικό φαφλατάδικο λέγειν.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι φωστήρες, ότι οι αποφάσεις παίρνονται στο επίπεδο ύπαρξης της γνώσης. Γνώση χωρίς εφαρμογή δεν υπάρχει στις θετικές επιστήμες.
Φαντάζεσθε χειρουργό από εγχειρίδια χωρίς να μπήκε ποτέ σε χειρουργεία ; ΟΧΙ.
Μόνο πολιτικούς όμως βλέπουμε από εγχειρίδια, οι οποίοι μαθαίνουν τέχνη στου κασίδι το κεφάλι, που δυστυχώς είναι ο λεηλατημένος και εξαπατημένος και συκοφαντημένος ελληνικός λαός. Ως εδώ !
Την ακίνητη περιουσία που στήθηκε με φοροδιαφυγή την έχετε μπροστά σας και αφήστε τα παραμύθια και την δήμευση αυτής.
Την είσπραξη βεβαιωμένων μπορείτε να την πετύχετε πριν μεγεθυνθεί και πριν πεις κύμινο και αφήστε τα παραμύθια.
Ένας απλός Νόμος χωρίς εγκυκλίους που παράγουν υποκειμενικές και αυθαίρετες ερμηνείες θα ήταν αρκετός. Αλλά η ρητή ερμηνεία και η κατάργηση της υποκειμενικής ερμηνείας θα καταργούσε την οικονόμα και το ρουσφέτι και τότε πως θα επιπλέατε με σωσίβια τους διορισμένους πελάτες σας;
Πως θα εξασφαλιζόταν το 4-4-2, όπως πολλοί πολιτικοί – εφοριακοί αλλά και η βοή της πιάτσας καθημερινά το ψιθυρίζουν.
Η υγιής επιχειρηματικότητα δεν θέλει τον φοροφυγά επιχειρηματία, διότι καταστρέφει τον ανταγωνισμό. Οι κρατικοδίαιτοι φίλοι σας όμως το επιβάλλουν.
Επί τέλους μη συκοφαντείτε και μη γεμίζετε ενοχές και φόβο τον λαό, γιατί το ποσοστό φοροδιαφυγής ως στατιστικό μέγεθος, υπάρχει σε κάθε χώρα. Κάθε χώρα παλεύει να το περιορίσει, αλλά ποτέ και πουθενά δεν έχει επιτευχθεί ο μηδενισμός του. Κάθε χώρα Εφαρμόζει όμως απλούς Νόμους και θεσμοθετεί αποτελεσματική διοίκηση , με αξιοκρατία όχι με κομματική και πελατειακή συναλλαγή.
Δυστυχώς το ψάρι βρομάει από το κεφάλι και εάν η ελληνική φορολογική νομοθεσία , με τον δαίδαλο αντιφατικότητας, υποκειμενικότητας και έλλειψης ρητών διατυπώσεων , με την τραγικότητα της ασυναρτησίας κατά την οποία η συμμόρφωση με μία εγκύκλιο να παράγει παρανομία σύμφωνα με μία άλλη εγκύκλιο , και όλα τα παραπάνω συνδυαζόμενα με την διοίκηση που το κομματικό κατεστημένο δημιούργησε , υπήρχε σε άλλες δυτικές χώρες τότε το ποσοστό φοροδιαφυγής σε αυτές θα ήταν περισσότερο.
Γι΄ αυτό μη μας συκοφαντείτε άλλο. ΦΤΑΝΕΙ ! ΩΣ ΕΔΩ !
Ψάξτε όμως δίπλα σας , στους ομοτράπεζους , σε συγγενείς κομματαρχών και πολιτικών προσώπων , σε κρατικοδίαιτους προμηθευτές και εργολάβους τους οποίους ακριβά πληρώνει ο λαός για να περισσέψει και το κάτι τις για αυτούς που φροντίζουν να επιλεγούν.
Πολλές φορές και νομότυπα με στημένα και φωτογραφικά τερτίπια διαγωνισμών.
Έλα δεν το ξέρατε σας ξάφνιασα ! ! Άσε ξέρω, όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα. Το άλλο με τον Τοτό θα το πω άλλη φορά.
Εγώ λοιπόν που με παρασύρατε να μισώ τον κάθε επιχειρηματία ως φοροφυγά και απορώ γιατί κάθε Έλληνα που έχει ένα καλό σπίτι ή ένα καλό αυτοκίνητο δεν τον έκλεισε μέσα κάποιος εισαγγελέας με αυτά που καθημερινά ακούω και διαβάζω στον έντυπο και κυρίως στον ηλεκτρονικό τύπο, απορώ για το παρακάτω πιθανό σενάριο εργασίας, το οποίο που ξέρετε πιθανόν και να υπάρχει. Αλλά βέβαια εσείς δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι υπάρχει πετυχημένος Έλληνας, αφού περιφερόμενοι ανά τον κόσμο μας χαρακτηρίζετε τεμπέληδες.
Έστω λοιπόν άγνωστος Χ, κάποιος επιχειρηματίας με επιχειρηματικό ρίσκο και σωστές επιλογές πήγε καλά η δουλειά του, ήταν κερδοφόρος , έδωσε θέσεις εργασίας, πλήρωσε ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ , πλήρωσε φόρο εισοδήματος και είχε ένα καλό πόθεν έσχες.
Αφήστε τον φθόνο λοιπόν και με ευθυκρισία απαντήστε εάν ήταν δικαίωμά του να φάει τα χρήματα στα μπουζούκια , να τα φάει στα καζίνο , να στήσει μια offshore , ή και να αγοράσει ένα σπίτι 400 τ.μ. στο όνομά του ως φυσικό πρόσωπο (και όχι μέσω κάποιας αόρατης υπεράκτιας όπως κάνανε πολλοί συναγωνιστές σας) , πληρώνοντας φόρους αγοράς του ακινήτου.
Η δουλειά του λοιπόν τα τελευταία χρόνια με την κρίση δεν πάει καθόλου καλά, αλλά όντας άνθρωπος σοβαρός και δουλευτάρης παλεύει και κρατά στα όρια κερδοφορίας και επιβίωσης την εταιρεία του.
Με ποιο δικαίωμα και γιατί, αφού ήταν νόμιμες και δικαιολογημένες οι αγορές του στο παρελθόν, του βάζετε σήμερα φόρους με τεκμήρια απόλυτα αυθαίρετα και στημένα , χωρίς καμία φοροδοτική βάση, χωρίς ασφάλεια δικαίου και ξαφνικά του τον χώνετε.  Στηρίζετε τις ενέργειές σας καθαρά σε έναν κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον του, εκμεταλλευόμενοι κατώτερα ένστικτα όπως είναι η ζήλια και ο φθόνος και ουσιαστικά καταστρέφετε τον επιχειρηματία , τον οικογενειάρχη και την επιχείρησή του, αφού αδυνατώντας να πληρώσει τους αυθαίρετους και άδικους φόρους δεν θα μπορεί να πάρει φορολογικές ενημερότητες και θα κλείσει ουσιαστικά την επιχείρηση. Αλλά γιατί ρωτώ, μήπως σας νοιάζει που κάθε μέρα κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και καταστρέφετε την Ελλάδα;
Θα μισήσει ο άνθρωπος την πατρίδα του , θα βλασφημήσει την ώρα και την στιγμή που έγινε παραγωγικός επιχειρηματίας και δεν προσπάθησε να διορισθεί σε καμιά θεσούλα, πιθανό να προσπαθήσει να κάνει μία νέα επένδυση σε γειτονική χώρα , θα του βάλετε όμως προσαυξήσεις για φόρους που ποτέ δεν όφειλε, αφού φορολογήθηκε χωρίς να υπάρχει φορολογητέα ύλη, αλλά με τεκμήρια εξοργιστικά υπέρογκα. Θα τον δείχνετε με το δάχτυλο κάνοντας δήθεν κοινωνική πολιτική και απολαμβάνοντας τα προνόμιά σας, τα οποία όπως και όποτε γουστάρετε ψηφίζετε υπέρ σας , δηλαδή αποφασίζετε και διατάζετε.
Κάτι μου θυμίζει ;
Θα βγαίνετε μεγαλόστομα και αυτάρεσκα και θα εξαγγέλλετε δήθεν μεγάλες επενδύσεις αράβων και λοιπών ξένων κάνοντας μπάνια στα κότερά τους , αμείβοντας συμβούλους με τον ιδρώτα , με το στέρημα και με την λεία από τον Ελληνικό λαό. Οι επενδύσεις όμως θα μένουν στις εξαγγελίες και στο φαγοπότι , ενώ θα εξακολουθείτε ξεδιάντροπα να κλείνετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας, τον πυλώνα ανάπτυξης και παραγωγής κάθε χώρας .
Μετά θα μυξοκλαίτε δήθεν στενάχωρα γιατί αυτή η χώρα τίποτα δεν παράγει, αλλά δεν θα έχετε ποτέ την εντιμότητα και την γενναιοψυχία να αναγνωρίσετε την ανικανότητά σας, η οποία οδηγεί καθημερινά την χώρα στο να μη παράγει τίποτα.
Η ιστορία όμως ποτέ δεν ξεχνά. Αυτή καταγράφει και ξεχωρίζει τον Εφιάλτη από τον Λεωνίδα, τον Πήλιο Γούση από τον Κολοκοτρώνη, τον ταγματασφαλίτη από τον Επονίτη.
press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου