Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο Επικρατείας ο Παπακωνσταντίνου;

Την αποκάλυψη την κάνει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων» και έχει τη σημασία της.
Είναι άκρως ενδεικτική των νέων ισορροπιών που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της μάχης για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την έγκυρη παραπολιτική στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου σχεδιάζει να δώσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ενόψει των προσεχών βουλευτικών εκλογών, στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο σημερινός Υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ταυτίστηκε με την εθνική επιλογή του Μνημονίου, μια άστοχη κίνηση, τις αρνητικές συνέπειες της οποίας πληρώνει σήμερα η χώρα, πληρώνει όμως και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, με εντυπωσιακή πολιτική φθορά.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, έμοιαζε να έχει χάσει την απόλυτη στήριξη που του παρείχε μέχρι τότε ο Γιώργος Παπανδρέου, οι δυο άνδρες δεν απομακρύνθηκαν ουσιαστικά ποτέ. 

Καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σήκωσε στους ώμους του, σχεδόν μόνος, το πολιτικό κόστος των δύσκολων οικονομικών μέτρων. Και υπονομεύτηκε, ακόμη και μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχόμενη επιλογή του για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να τον επιβραβεύσει, να τον προστατεύσει, και να μην τον «κάψει» πολιτικά. Δείχνει ωστόσο και κάτι ακόμη: Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι εκείνος ο οποίος θα σχηματίσει τις λίστες του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου