Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πάγκαλος: Αποτύχαμε, αλλά παραμένουμε στην εξουσία

Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι ευθύνη για όσα συμβαίνουν και την κυβερνητική αποτυχία έχουν από κοινού τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων. 
Βέβαια στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι ευθύνες μπήκαν στο περιθώριο.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε σε τρεις αρχές που τήρησε αφότου ο Γιώργος Παπανδρέου εγκατέλειψε την κυβέρνηση.
«Πρώτον, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επέλεξα να μην μιλήσω για τα εσωκομματικά. Η δεύτερη πεποίθησή μου ήταν ότι δεν θα έπρεπε να λιθοβοληθεί ο Γ.Παπανδρέου και να μην αναζητήσουν ένα εξιλαστήριο θύμα για τις δυσκολίες που έχουμε αυτήν την στιγμή με την κοινωνία. Και τρίτον, να παίρνουμε πολιτικές που επιλέξαμε, είτε γιατί μας επιβλήθηκαν, είτε γιατί εμείς κάναμε ορισμένες επιλογές και να λέμε ότι "ξέρετε το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σελίδα, το ΠΑΣΟΚ είναι καινούριο κίνημα το οποίο θα ικανοποιήσει όλες και όλους και για όλα φταίει ο Παπανδρέου". Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και θεωρώ ότι αυτή η πολιτική ήταν η μόνη δυνατή στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα», δήλωσε ο κ.Πάγκαλος.
Αναφορικά με το θέμα της πρότασης Παπανδρέου για διαρχία στο ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι αν ήταν Γερμανός θα το έβλεπε με συμπάθεια αλλά συμπλήρωσε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα.
Τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί αμέσως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και ότι πρέπει να προηγηθεί η εκλογή προέδρου βάσει του καταστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου