Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι) Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου

Η Δήλωση του Ν. Παπανδρέου ίσως πυροδοτήσει την ρήξη στο ΠΑΣΟΚ καθότι είναι προάγγελος τι θα γίνει από εδώ και στο εξής στο ΠΑΣΟΚ "Οι υπουργοί του Γιώργου ήταν όλοι τους… ραγιάδες"

Απάντηση στο άρθρο του Χρήστου Ράπτη «ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού “ηγέτη”»
δίνει με σημερινή του επιστολή προς το iefimerida.gr ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, των media αλλά και των υπουργών του αδερφού του κατηγορώντας τους εμμέσως για «ραγιαδισμό».

Όπως γράφει ο κύριος Νίκος Παπανδρέου, ο αδερφός του έφυγε από την πρωθυπουργία οικειοθελώς, αφού παραιτήθηκε. Υπενθυμίζει ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει o Γιώργος Παπανδρέου προς τον Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ, για τον οποίο αναρωτιέται αν έχει κάνει μια επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια, δεν το χειρίστηκε σωστά.
Ο Νίκος Παπανδρέου μιλά για υποκρισία όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που κάποιοι χρέωσαν ως «προδοτική» -όπως λέει- στον αδερφό του, και στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως γράφει λειτουργούσε πάντα «με κλίμα συναίνεσης» και «περίμενε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι υπουργοί του». 
Ο Νίκος Παπανδρέου αφήνει αιχμές κατά των υπουργών του ΓΑΠ τονίζοντας ότι «αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο»
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια -και χωρίς αλλαγές- την επιστολή του Νίκου Παπανδρέου προς το iefimerida.gr και τον Χρήστο Ράπτη:
Πρώτον
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε – η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι “αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω” ακολούθησε με το 
“Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου” και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με “οικογενειακές” παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το “προδοτικό” της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως “καλό για τη χώρα” μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut…. Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; “Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του” έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι’ αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους…. το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
 
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε… Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν “παραιτείται” από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
 
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου