Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Αποδοκιμασίες στον καθαγιασμό των υδάτων στη Χαλκίδα Με συνθήματα στη διάρκεια της τελετής παρουσία του Κ.Παπούλια


Σε αποδοκιμασίες σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στην διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων στην Χαλκίδα, προέβη ομάδα διαμαρτυρόμενων! Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον κ. Παπούλια να παραιτηθεί ενώ τον αποκαλούσαν «δοσίλογο» και «προδότη» και του ζητούσαν να φύγει σε «ξένη χώρα».
Οι περισσότερες αποδοκιμασίες ακούσθηκαν κατά άφιξη και αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από άτομα που βρίσκονταν κοντά στην γέφυρα του Ευρίπου. Παράλληλα έντονα αποδοκιμάστηκαν και άλλοι επίσημοι μεταξύ των οποίων και υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης. 
Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς» και η «χούντα δεν τελείωσε το 73». Μία ομάδα, περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο των επισήμων αλλά παρεμποδίσθηκε από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. Εγιναν έξι προσαγωγές, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίες στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε σύλληψη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του άρθρου 168 του Ποινικού Κώδικα με το οποίο προβλέπονται κυρώσεις για «προσβολή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας». Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. 
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου