Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το κτίριο του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κύμης ανακηρύχθηκε με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου ως Μνημείο μετά από ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. 
Η Απόφαση που εκδόθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, τις 5 Νοεμβρίου του 2010 και δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 506/ΑΑΠ/26.11.2010, ανακοινώθηκε επίσημα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομίας  την 7η Δεκεμβρίου 2010 σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Η Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι
«Χαρακτηρίζουμε ως μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.1β του ν.3028/2002, το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Κύμης Ευβοίας, διότι διαθέτει αξιόλογα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Κύμης, αντικατοπτρίζει την αποδοχή και ενσωμάτωση των αρχιτεκτονικών ρευμάτων της εποχής στην περιοχή, και συνεπώς αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της»
Ως μέτρο προστασίας του μνημείου είναι και η υπαγωγή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας πάνω σε αυτό ή πλησίον αυτού στην προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου