Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

"Δε δίνω συναίνεση στην πολιτική του κατήφορου"

Αρνείται και επισήμως η ΝΔ να παράσχει συναίνεση στην κυβέρνηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όπως υπογράμμισε στην Κομοτηνή ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε απολύτως προεκλογικούς τόνους.  
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό για το νέο πακέτο μέτρων, τονίζοντας ότι « ο πρωθυπουργός δεν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται, βυθίζει την αγορά σε λουκέτα και ωθεί στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες ενώ τόνισε ότι το επώδυνο πακέτο μέτρων θα έρθει μετά το Πάσχα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για συκοφάντησή του από κάποιους με σκοπό «να δηλητηριάσουν προκαταβολικά τη σχέση μου με τη μειονότητα. Με γελοία ψέματα και κακόβουλη προπαγάνδα θεωρούν μερικοί ότι θα φοβίσουν και θα εγκλωβίσουν τη μειονότητα σε μικροκομματικές λογικές. Το ΠΑΣΟΚ και τα «δεκανίκια» του δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός δεν εκβιάζεται»
Παράλληλα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς όπως είπε «αυτό που ζούμε σήμερα είναι θυσίες που πάνε χαμένες».
«Θυσίες, που αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πέρσι μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%.Και να σκεφτείτε, ότι στο μεταξύ πάρθηκαν ακόμα περισσότερα μέτρα απ' ότι προέβλεπε αρχικά το Μνημόνιο.Όλο και περισσότερες θυσίες με όλο και φτωχότερα αποτελέσματα!».
Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στα επιπλέον 3 δισ. ευρώ, με σκοπό να καλυφθούν οι «αστοχίες της κυβέρνησης», μίλησε για «Διπλές θυσίες και άρα διπλή μιζέρια!», ενώ τόνισε και την υστέρηση των εσόδων.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «τεράστιο πακέτο μέτρων που τα μισά πήγαν τελείως χαμένα», ενώ υπεραμύνθηκε του παρελθόντος, καθώς όπως είπε «ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι τα spreads θα εκτοξεύονταν από τις 130 στις 1000 μονάδες;».
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης «στον κατήφορο», καθώς όπως εξήγησε η ΝΔ δεν μπορεί να στηρίξει «την πολιτική που μεγαλώνει το αρχικό πρόβλημα αντί να το λύνει». «Όχι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το στηρίξουμε», τόνισε.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι δε θα τάξει πράγματα που δεν μπορεί, δε θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις... «Αντίθετα, σας λέω 'τέρμα τα ξύλινα λόγια, τέρμα ο στρογγυλεμένες λόγος'. Ό,τι μπορώ να κάνω, το υπόσχομαι και δεσμεύομαι απέναντί σας».
Πάντως, παρότι είπε πως δε θα τάξει πράγματα που δεν μπορεί, δεν κατόρθωσε να... αποφεύγει μία υπόσχεση: ότι θα διορθώσει τις περσινές αδικίες, όπως οι συντάξεις για τους χαμηλοσυνταξιούχους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου