Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό Λοβέρδου

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων και είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «νοοτροπία τραμπούκων» και «πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ‘60» ενώ αναφέρεται σε «δήθεν προοδευτικούς και δήθεν αριστερούς, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν ''αγανακτισμένους πολίτες''».
Μάλιστα, τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος».
 Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερη φορά», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «πανικόβλητη καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη».
Όλα ξεκίνησαν όταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έφθασε στο χώρο της ομιλίας. Τότε, σύμφωνα με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, 15 άτομα επιτέθηκαν στον υπουργό και τους συνεργάτες του πετώντας αυγά και φωνάζοντας συνθήματα. Συνεπλάκησαν μάλιστα με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου