Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Γ.Παπανδρέου ξεκαθαρίζει το τοπίο

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυτή την εβδομάδα όλο το πολιτικό σκηνικό απο την...παραφιλολογία των εκλογών, μέχρι την "αναδιάρθρωση του χρέους" και τον... ανασχηματισμό φέρεται ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου που (φέρεται να)... "κρανίωσε" με πολλούς και πολλά. 
Καταρχήν θα ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο (μάλλον την Πέμπτη) το νέο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για την ανάπτυξη της χώρας. Νωρίτερα, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει το τοπίο (μετά την ...ανταρσία απέναντι στον υπουργό Οικονομικών - ορισμένοι είπαν και βαριές κουβέντες). 
Σήμερα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), παρακολουθει την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα - Ένα Σημείο (την παρουσίαση συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. (Ακαδημίας 12, 2ος όροφος). 

Εκλογές - θα το ξεκόψει - ΔΕΝ υπάρχουν στον ορίζοντα τον ...... Στους βουλευτές, θα ξεκαθαρίσει οτι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το πατριωτικό καθήκον να σώσει τη χώρα - και οχι απλά να είναι αρεστό χαϊδεύοντας αυτιά ή να επαναλάβει τον εαυτό του (αφού ορισμένοι, όπως η Βάσω Παπανδρέου που είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και σε κυβερνητικές θέσεις αδιαλείπτως από το 1974, φέρονται να επιθυμούν...επιστροφή στο παρελθόν). 
Αυτό που μένει, είναι ενας ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εαν Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών κρίνουν οτι πλέον ο δεύτερος μπορεί να μετακινηθεί προς το υπουργείο εξωτερικών (όπου εκεί θα γίνουν οι δύσκολες από εδώ και πέρα συζητήσεις για το Αιγαίο κ.α. με την Τουρκία - και όχι μόνο). 
Με την έλευση την Τρίτη του Προέδρου της Ε.Ε. στην Αθήνα κ.Ρομπέϊ - που θα τονισει μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό οτι ΔΕΝ υπάρχει καμμία περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά θα αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της συνολικής λύσης για το ευρώ, μέσα στην ευρωζώνη - εαν κριθεί οτι είναι εφικτή η μετακίνηση του κ.Παπακωνσταντίνου τότε λογικά αναμένεται να έχουμε ανασχηματισμό τους κυβερνητικού σχήματος, πριν απο το Πάσχα.
Είναι φανερό ότι αυτή η εβδομάδα, θα είναι καθοριστική για όλες τις μετέπειτα εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου