Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Καρύστου στις 9 Μαϊου


Την απόφαση να κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Καρύστου στις 9 Μαϊου,  την ίδια μέρα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στην Κάρυστο και να γίνει μαζική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας στις 11 Μαίου, από εκπαιδευτικούς, γονείς, Συλλόγους Φορείς, Δήμο, πήρε η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο δημοτικών, που έγινε προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανέγερσης του 2ου Δημοτικού και οι τρόποι της διεκδίκησής της.

Στη συνέλευση, που σημειωτέον δεν ήταν κανένας βουλευτής του Νομού, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια  των παρευρισκομένων, η οποία μεγάλωσε και λόγω της αποχώρησης του Δημάρχου από αυτήν αμέσως αφού μίλησε και χωρίς να εξηγήσει το λόγο, έγινε ξεκάθαρο ότι η τοπική κοινωνία δεν δέχεται καμία άλλη πρόχειρη ή προσωρινή λύση πέρα από την άμεση ανέγερση καινούργιου σχολείου και ότι τις «ήπιες» κινητοποιήσεις της 9 και της 11 Μαΐου θα τις κλιμακώσει μέχρι, αυτήν την φορά, να δοθεί λύση.
Νίκος Μανώλης, Λευτέρης Ραβιόλος, Κούλα Βρανά και Γιώργος Κακάτσος συμφώνησαν ότι πρέπει να διδαχτούμε από τα όποια λάθη μας, ότι δεν είναι η ώρα για αναζήτηση υπευθύνων και απόδοση ευθυνών γιατί το έργο για 22 χρόνια δεν έγινε,  αλλά ώρα για κοινό αγώνα, διεκδίκηση, δράση και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.
Παρόλη την απουσία των βουλευτών από τη Γενική Συνέλευση, κοινοβουλευτικά έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς βουλευτές του Νομού για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού. Κατερίνα Περλεπέ, Κώστας Μαρκόπουλος και Σίμος Κεδίκογλου πρόσφατα έκαναν ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό που την ρωτούν για τη τύχη του σχολείου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για την κατασκευή του.

Δεν υπάρχουν λεφτά αλλά υπάρχει η λύση.
Από την άλλη, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειάς μας, στη Λαμία , τη Δευτέρα, 11 Απρίλίου  ο Δήμαρχος, Νίκος Μανώλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κακάτσος και οι Πρόεδροι των Συλλόγων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού, με τον Περιφερειάρχη, Κλέαρχο Περγαντά, το μόνο που απέσπασαν ήταν η αναγνώριση, από μέρους του, ότι το έργο είναι απαραίτητο για την πόλη.
O Περιφερειάρχης, θέλοντας να είναι ξεκάθαρος, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χρηματοδότηση του έργου, ούτε τώρα από τη Λάρισα, ούτε και από την Περιφέρεια, μετά τς 30/6.
Είπε, επίσης, η  διεκδίκηση για το χτίσιμο του Σχολείου να γίνει από το Υπουργείο και τον ΟΣΚ και ζήτησε μια επιστολή που θα αναφέρεται εκτενώς το πρόβλημα, την οποία θα την προωθήσει ο ίδιος προς το Υπουργείο, ενισχυτικά, μαζί με δική του επιστολή.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει οι κινητοποιήσεις να ενταθούν, ώστε να προκαλέσουν δυσλειτουργίες, που η δημοσιοποίησή τους θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της προς το πρόβλημα και να δώσει λύση.

Κατά τη συζήτηση, γονείς ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Δημήτρη Νόβα, να γίνει  ένα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το 2ο δημοτικό  και ο Πρόεδρος, ενώ ήδη με εισήγηση του Λευτέρη Ραβιόλου έγινε συζήτηση στο Δ.Σ και ψηφίστηκε και ομόφωνα ψήφισμα, δεσμεύτηκε ότι ενισχυτικά θα γίνει και το Συμβούλιο που ζήτησαν οι γονείς, τη Δευτέρα 9 Μαϊου στο Γιοκάλειο και όχι στα Στύρα, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν  ο τέως και ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου, Σπύρος Πλατυμέσης και Γιώργος Τσολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου