Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μήνυμα και προς τις αγορές η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Έργο εθνικής σημασίας που καταρρίπτει το μύθο ότι οι Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την «υπηρεσία μιας στάσης» για την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συνοδευόμενος από το υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Π. Ραβάνη, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της.
«Σπάει το πελατειακό αδιαφανές και γραφειοκρατικό σύστημα και απελευθερώνει τεράστιες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας προς όφελος όλης της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος του υπουργείου είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν μέσω της «υπηρεσίας μιας στάσης» και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση μη οχλουσών μεταποιητικών επιχειρήσεων εντός επιχειρηματικών περιοχών καθώς και για την πιστοποίηση μιας σειράς τεχνικών επαγγελμάτων.
Στη μια εβδομάδα λειτουργίας της Υπηρεσίας έχουν ιδρυθεί επτά ΟΕ, μία ΕΠΕ σε έξι επιμελητηρία της χώρας και ένα συμβολαιογραφείο και ο μέσος χρόνος ίδρυσης είναι μία ημέρα και 9 ώρες, ενώ ο μικρότερος χρόνος ίδρυσης ήταν οι 4 ώρες στο επιμελητήριο Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου