Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Νέα δεδομένα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, γίνεται πλέον φανερό ότι η ηγεσία της κυβέρνησης βρίσκεται μπροστά σε μια καινούργια κατάσταση. Πολλοί βουλευτές έκαναν σαφές ότι δεν θα υποστηρίζουν στο εξής άκριτα κάθε νομοθετική πρωτοβουλία και επιζητούν ενεργότερο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής.


Οι αιτίες για την αλλαγή της στάσης των βουλευτών είναι πολλές. Κυριότερη είναι η γενική αποδοκιμασία που συναντά η πολιτική της κυβέρνησης και η πεποίθηση που εδραιώνεται σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας ότι η ύφεση και οι περικοπές, ακολουθούνται από νέα μέτρα που δεν έχουν τέλος με συνέπειες δυσβάστακτες. Οι βουλευτές αιφνιδιάζονται, όπως και οι λοιποί Έλληνες, χωρίς να μπορούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους ψηφοφόρους τους. 
 
Υπάρχει όμως και το θέμα της συμπεριφοράς ορισμένων υπουργών που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Οι υπουργοί αυτοί, έχοντας το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό για τις πολιτικές, θεωρούν ότι οι βουλευτές είναι απλώς υποχρεωμένοι να ψηφίζουν όποια ρύθμιση κατατίθεται στη Βουλή, χωρίς πολλές συζητήσεις και αντιρρήσεις.
Με δεδομένα όμως τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόζεται, κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον αποδεκτό.
 
Το  προχθεσινό «επεισόδιο» δεν θα είναι το τελευταίο ούτε και το πιο οδυνηρό, αν στο Μαξίμου δεν κατανοήσουν ότι το πολιτικό κλίμα έχει βαρύνει και δεν επιτρέπει εύκολα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη σιωπηρή συναίνεση που επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου