Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κατατέθηκε η πρόταση για προκαταρκτική για Άκη

Πρόταση για απευθείας σύσταση επιτροπής διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, για την υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος με αφορμή τη σύμβαση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο της θητείας του κ. Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε να υποβάλει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τη μελέτη των δικογραφιών που διαβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη διαδικασία αυτή διασφαλίζεται ότι θα διερευνηθούν με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο ενεργές ποινικές ευθύνες για το πιο κρίσιμο τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις που επιβάλλουν την σε βάθος διερεύνηση από τη Βουλή και τελικά από τη Δικαιοσύνη, χωρίς να τίθεται φραγμός λόγω τυχόν παραγραφής ή λήξης της αρμοδιότητας της Βουλής.
Η σχετική πρόταση, διευκρινίζεται, θα κατατεθεί τώρα και η Επιτροπή θα συγκροτηθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Όλες οι άλλες πτυχές της υπόθεσης των υποβρυχίων έχουν σε μεγάλο βαθμό ήδη συζητηθεί στην αρμόδια Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει κάθε σχετικό στοιχείο εξοπλισμένη με τις δυνατότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Ήδη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Β. Έξαρχος, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, Ευ. Δαμιανάκη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας σε συνεννόηση με τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου