Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Το έλλειμμα αρμονίας το πρόβλημα της κυβέρνησης"

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Θόδωρου Πάγκαλου, που διέγνωσε σήμερα «θέμα αρμονίας» στο εσωτερικό της. Ο ίδιος επανήλθε στο θέμα των κυβερνήσεων Σημίτη, τονίζοντας ότι στην δεύτερη θητεία του «ηττήθηκε η θέληση» του πρώην πρωθυπουργού να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είχε προαναγγήλει.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Ράδιο 9, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «κάπου νικήθηκε η θέλησή του (σ.σ. του κ.Σημίτη)», αποδίδοντας την ήττα σε πιέσεις που δέχθηκε από το κόμμα, από υπουργούς και συνεργάτες του, καθώς και στις έντονες τότε λαϊκές αντιδράσεις. Διευκρίνισε πάντως, πως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνει τις κυβερνήσεις Σημίτη με εκείνες του Κώστα Καραμανλή.
Αναφερόμενος στην σημερινή κυβέρνηση, και μετά το μπαράζ διαφωνιών στο εσωτερικό της, παραδέχθηκε ότι  «περνάμε μια πολύ δύσκολη στιγμή» , καθώς και ότι «υπάρχει θέμα αρμονίας». Το απέδωσε δε στις ατομικές πρωτίστως ικανότητες κάθε υπουργού, αλλά και στις δυνατότητες προσαρμογής και αρμονικής συνεργασίας με τους συναδέλφους του.
Όσον αφορά στις πρόσφατες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, τόνισε ότι η ΚΟ επηρεάζεται από την εκλογική της βάση, ενώ έκανε λόγο για τάση που υπάρχει κάποιοι να δέχονται πολύ εύκολα τις πιέσεις που τους ασκούνται, την ίδια στιγμή που όπως υποστήριξε, υπάρχει καθημερινός τζόγος, ακόμα και μέσω του υπολογιστή στο δωμάτιο κάθε πολίτη. Την ίδια στιγμή, με συνέντευξή του στον ‘Βήμα FM’, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστήριζε πως «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης, ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ», από υψηλούς τόνους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις ενστάσεις, ως «έκφραση διαφωνίας» (sic) των βουλευτών στο πλαίσιο του διαλόγου.
Ερωτηθείς τέλος για τις αποδοκιμασίες εις βάρος του,  ο κ.Πάγκαλος επανέλαβε ότι θα υπεραμυνθεί του δικαιώματός του να κυκλοφορεί ελεύθερα, τονίζοντας ότι άλλες δύο φορές αντιμετώπισε προσπάθειες περιορισμού του δικαιώματός του, τη μια το 1962 και τη δεύτερη επί χούντας. «Τότε», πρόσθεσε, αυτοί «είχαν παρακρατικούς μηχανισμούς και τανκς», χαρακτηρίζοντας στον αντίποδα σήμερα τον κ.Τσίπρα ... «της πλάκας». Επέμεινε πάντως στις κατηγορίες του κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα αυτοδιοικητικά του στελέχη βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις στην Κερατέα, τις οποίες και χαρακτήρισε «κομπίνα τοπικών συμφερόντων, προκειμένου να συνεχιστεί η καταπάτηση εκτάσεων, η αποψίλωση του δάσους και η οικοπεδοποίησή τους».
Χθες πάντως, από τον Πειραιά όπου βρέθηκε, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρομοίασε τον κ.Πάγκαλο με την σκανδαλοθηρική γερμανική εφημερίδα ‘Bild’. «Ο Πάγκαλος είναι για την ελληνική κυβέρνηση ό,τι η σκανδαλοθηρική Bild για τη γερμανική... Ο άτυπος εκπρόσωπος για τη βρώμικη δουλειά», είπε, υποστηρίζοντας πως η γερμανική εφημερίδα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λένε περίπου τα ίδια, όπως ότι «οι Έλληνες υπήρξαν αδικαιολόγητα τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες, δεν τους αρέσει να δουλεύουν και τώρα πρέπει να πληρώσουν»... Απέδωσε δε ευθύνες στο σύνολο της κυβέρνησης για όσα δηλώνει ο κ.Πάγκαλος, παρατηρώντας ότι κατεβάζει το επίπεδο της αντιπαράθεσης, προκειμένου να περάσει σαν ‘οδοστρωτήρας’ η προαποφασισμένη πολιτική. Κοινώς, ο πόλεμος Πάγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου