Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΓΑΠ: "Δεν δραπετεύω!" Τι θα περιλαμβάνει η αυριανή του ομιλία

Στο Καστρί ο Πρωθυπουργός, μαζί με συνεργάτες του, γράφει και σβήνει τα κείμενα που έχει στα χέρια του. Πρόκειται για τις τρεις ομιλίες που θα εκφωνήσει αύριο – στο υπουργικό, στην Κοινοβουλευτική ομάδα και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μια θα είναι προσαρμοσμένη στο ακροατήριο στο οποίο θα απευθύνεται και σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ομιλία, θα έχει επιχειρήματα και πολιτικά και ρεαλιστικά αλλά και συναισθηματικά.


Θα ζητήσει στήριξη στα νέα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των 23 δις ευρώ ενώ παράλληλα «θα θέσει θέμα νοοτροπίας και εφαρμογής της πολιτικής». Η απόλυτη ηρεμία που εκπέμπει τα τελευταία 24ωρα ο Πρωθυπουργός, δίνει την αίσθηση σε στενούς του συνεργάτες ότι «έχει πάρει τις αποφάσεις του».

Αλλά αυτά, όπως διαβεβαιώνουν όλοι οι στενοί του συνεργάτες, δεν έχουν σε καμία περίπτωση με προσφυγή στις κάλπες. «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Όσοι εκφράζουν αντιμνημονιακό λόγο οδηγούν την Ελλάδα στην παρακμή και τον αφανισμό. Εγώ ακολουθώ αυτή την πορεία που έχω χαράξει και θα την ακολουθήσω μέχρι τέλους. Αν αποτύχει αυτή η πορεία, τότε η Ελλάδα θα διαλυθεί» φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί προς τους συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα εκλογών. Τελεία και παύλα» πλειοδοτεί στενότατος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου που εμφανιζόταν πολύ ενοχλημένος από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Πρωθυπουργός θα θέσει αύριο δίλημμα στους βουλευτές «ή στηρίζετε το Μεσοπρόθεσμο ή πάω σε εκλογές». «Αυτό θα σήμαινε δραπέτευση!» έλεγε η ίδια πηγή διαβεβαιώνοντας ότι σε καμία συζήτηση του κ. Παπανδρέου με υπουργούς ή συνεργάτες του έχει αφήσει να εννοηθεί ούτε κατά διάνοια ότι έχει στο μυαλό του εκλογές. «Ο Παπανδρέου θα περιγράψει το δρόμο που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η χώρα, καθαρά και αποφασιστικά. Και θα ζητήσει τη στήριξη όλων. Αλλά μέχρι εκεί» κατέληγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου