Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μαραθώνιος πέντε ημερών και στο βάθος μέτρα Μαραθώνιος πέντε ημερών και στο βάθος μέτρα Μαραθώνιος πέντε ημερών και στο βάθος μέτρα...

«Οργασμός εργασίας» σήμερα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, ενόψει της παρουσίασης των γενικών έστω κατευθύνσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής για τα έτη 2012-2015, του προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων και των νέων μέτρων που έρχονται ως αντιστάθμισμα στο υψηλότερο του προσδοκώμενου έλλειμμα της χώρας για το 2010.
Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και ‘δέσμευσης’ σε έναν βαθμό των βουλευτών του κόμματος, συνεδριάζουν σήμερα Τρίτη όχι ένας, όχι δύο, αλλά 12 (!) Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις προτεραιότητες των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού, Θαλασσίων Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υποδομών, Εθνικής Άμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Όσο για τις αντίστοιχες προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, οι βουλευτές θα ενημερωθούν αύριο.
Τις τελευταίες πινελιές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που πάντως αυτή την εβδομάδα θα παρουσιαστεί μόνο ακροθιγώς, προκειμένου να δοθεί προς διαβούλευση και αμέσως μετά, στις αρχές Μαΐου, να κατατεθεί εμπλουτισμένο -και με κοινωνικά αντισταθμίσματα και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες- στη Βουλή προς ψήφιση στα μέσα του ίδιου μήνα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις το απόγευμα με πλήθος υπουργών. Κατά σειρά θα δει τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο (με τον οποίο είχε και δείπνο διάρκειας δύο ωρών την Κυριακή, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι διέψευσε κατηγορηματικά ότι πάει σε εκλογές, εκφράζοντας μάλιστα τη δυσαρέσκειά του για όσους διακινούν τέτοια σενάρια), Εργασίας Λούκα Κατσέλη μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Νωρίτερα, το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου, τόνωσης της αξιοπιστίας της χώρας και -παρά τις σχετικές διαψεύσεις του κυβερνητικού επιτελείου- ‘απάντησης’ στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Στον αρχικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, προβλεπόταν ακόμα η σύγκληση της ΚΟ και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εντός της εβδομάδας, πρωτοβουλίες που πλέον θα γίνουν πράξη μόνον εφόσον το επιτρέψει το ‘κλίμα’ που θα εισπράξουν οι υπουργοί στις συνεδριάσεις των ΚΤΕ, με κυβερνητικές πηγές μάλιστα να αφήνουν να εννοηθεί πως συζητείται ήδη η αναβολή τους για λίγο αργότερα όταν οι βασικές πτυχές του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα είναι γνωστές και θα ‘υπάρχει αντικείμενο συζήτησης’. Όσο για το υπουργικό συμβούλιο που θα κληθεί να εγκρίνει το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου, καθώς και του προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων, προγραμματίζεται πλέον πιθανότατα για την Πέμπτη, καθώς το αρχικό σενάριο της Παρασκευής 15 Απριλίου ‘καταρρίπτεται’ εκ των πραγμάτων, αφού ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβει μέρος στην εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου